Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home adult revisa un document, i al cercle una oficina del SEPE

Toc d'atenció del SEPE als beneficiaris del subsidi per a majors de 52 anys

Les persones que rebin aquest ajut han de complir una sèrie d'obligacions

El Servei Estatal Públic d'Ocupació (SEPE) ofereix una sèrie d'ajuts fonamentals per a moltes persones. La més popular és la prestació per desocupació, coneguda popularment com l'atur, que va destinada a les persones que s'han quedat sense feina.

Això no obstant, aquesta prestació té un límit i, una vegada esgotat, els beneficiaris poden optar a diverses alternatives. Entre elles, hi ha la Renda Activa d'Inserció (RAI), l'ajuda per a més grans de 45 anys o el subsidi extraordinari per desocupació.

Dit això, d'entre tots els subsidis, un dels més beneficis és el dirigit als majors de 52 anys. És l'únic ajut que cotitza per a la jubilació, i es pot percebre fins a assolir l'edat ordinària. Per tenir dret cal complir uns requisits, com ara haver estat durant 6 anys en situació d'atur.

Quines obligacions tenen els beneficiaris de l'ajuda per a majors de 52 anys?

Aquest subsidi requereix el compliment d'una sèrie de condicions i compromisos. És fonamental que totes les persones coneguin aquests requisits perquè, en cas de no fer-ho, poden tenir problemes.

Entre les obligacions, hi ha la de buscar activament ocupació i participar en accions per millorar la teva ocupabilitat. A més, els beneficiaris han de lliurar al SEPE la informació necessària per rebre notificacions i comunicacions del SEPE. També enviar tota la documentació per reconèixer, suspendre o reprendre el dret als subsidis.

Així mateix, han de mantenir la inscripció com a demandants d'ocupació, acudir als cursos o accions formatives, i tornar el justificant per haver comparegut. També han de presentar la declaració anual de renda i tornar els subsidis que s'hagin abonat incorrectament.

El SEPE és molt contundent amb les infraccions que es puguin cometre. A la seva pàgina web les classifica en lleus, greus o molt greus. Els beneficiaris poden tenir sancions econòmiques i perdre el dret a l'ajut.

En tot cas, l'ajuda per a majors de 52 anys del SEPE té un paper important a la vida de moltes persones. A partir d'aquesta edat pot ser molt complicat reincorporar-se al mercat laboral, ja que les empreses i els negocis solen optar per gent més jove. A més, el fet de poder rebre la prestació fins a la jubilació és un gran alleugeriment per als beneficiaris.