Foto d'una persona traient diners d'un caixer.

Aquests són els diners màxims que hauries de tenir al teu compte bancari segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris avisa del risc que suposa tenir massa diners en un compte bancari

Són moltes les persones que no es refien de tenir diners al banc. Tot i això, avui dia, fer-ho és gairebé indispensable. Per aquest motiu, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet algunes recomanacions per estar més tranquils.

Sobretot, una de les coses que cal tenir en compte és quina quantitat màxima ens recomana l'organisme que tinguem al nostre compte bancari. Tot i el que molts puguin pensar, és més baixa del que t'imagines.

Cal que al nostre compte tinguem només els diners amb què paguem les coses del dia a dia. A més, també és aconsellable tenir sempre una reserva amb què siguem capaços de fer front als imprevistos. A continuació, t'expliquem la quantitat adequada.

Aquesta és la quantitat que has de tenir al banc, segons l'OCU

Segons ha confirmat l'OCU, l'ideal és tenir al banc una quantitat que equivalgui a tres mesos del teu sou normal. D'aquesta manera, podràs comptar amb els diners necessaris per fer front a qualsevol despesa imprevista sense endur-te cap ensurt.

Caixer
Has de mantenir al banc la quantitat que equival a tres vegades el teu sou. | Getty Images
 

En altres paraules, sempre que tinguis aquesta quantitat de diners al teu compte bancari no estaràs en números vermells. A més, també estaràs fugint de les comissions, ja que cada cop són més els bancs que les cobren.

No obstant això, una de les coses que sí que has de tenir en compte és que en aquest tipus de comptes no és gens recomanable que hi tinguis els teus estalvis. Això és perquè pràcticament cap d'ells t'atorgarà cap tipus d'interès per això.

Així mateix, cal pensar que hi ha comptes millors i d'altres pitjors. Alguns, fins i tot, es podran menjar els teus estalvis amb les comissions.

Què fer si volem tenir estalvis?

Però no creguis que tot està perdut. En cas que tinguis estalvis i vulguis tenir-los al banc, ja que desitges que et donin alguna rendibilitat, també hi ha solucions que has de conèixer. D'aquesta manera, pots triar l'opció que millor s'adapti a les teves necessitats.

Comptes per estalvis a curt termini

En cas que tinguis uns estalvis que no et facin falta, almenys, durant els pròxims 12 mesos, el millor és que els inverteixis en un dipòsit a un termini d'un any.

Tot i això, és important que coneguis totes les clàusules. N'hi ha alguns, per exemple, que et donen l'opció d'una cancel·lació anticipada. Si ho fas, perdries tota la rendibilitat.

Comptes per a estalvis a llarg termini

Si el teu cas és diferent i comptes amb estalvis dels quals puguis prescindir entre 5 i 10 anys, la cosa canvia. De fet, en aquest sentit, podràs gaudir de més rendibilitat. De nou, has d'estar atent i saber que hi pot haver moments en què pateixis pèrdues, encara que tot dependrà del tipus d'inversor que siguis.

L'OCU avisa que mai no has de tenir més d'aquesta quantitat al compte

Una altra de les coses que has de tenir en compte, i que indica l'OCU com a consell, és que no has de tenir al banc més de 100.000 euros. La raó és que, a la zona euro, el Fons de Garantia de Dipòsits només cobreix fins a aquesta quantitat en cas que faci fallida el banc.

Si es dona el cas que els estalvis que tinguis al banc siguin superiors a aquesta xifra, el millor serà repartir els diners entre diferents entitats. En el cas que vulguis saber més sobre aquest tipus de temes, sempre pots consultar de forma directa la web de l'OCU, ja que està al dia i t'ofereix consells útils per facilitar la vida als consumidors.