Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de dues persones grans passejant per una platja amb una cadira amb tovalloles en primer pla i una altra imatge de la ciutat de San José a Costa Rica

Aquests són els millors llocs per viure quan et jubilis

Hi ha una llista de 10 països que ofereixen unes condicions immillorables per gaudir de la teva jubilació

La jubilació és una etapa desitjada per a tots els treballadors. Després de posar fi a la vida laboral, els ciutadans poden viure una retirada més que merescuda. Tot i això, hi ha països que ofereixen unes grans condicions per viure, i provocar que molts ciutadans es plantegin la possibilitat de passar els seus últims anys en un d'aquests llocs.

Un estudi d'International Living va analitzar una sèrie d'opcions fixant-se en menjar, clima, habitatge, preus o sistema de salut. Hi ha 10 països, i estan ordenats de pitjor a millor.

Llista dels 10 països més ben valorats per viure quan estiguis jubilat

10. Colòmbia

Compte amb una gran varietat de paisatges, platges i muntanyes. El cost de vida és baix, i es pot viure a barris rics per uns 1.000 dòlars mensuals. Els jubilats tenen facilitats per desplaçar-se entre regions.

9. França

El cost de vida pot ser una mica més alt, però la història, la cultura i la bellesa de les seves ciutats conformen un país molt atractiu. Els jubilats poden accedir a un sistema de salut de primer nivell.

8. Malàisia

Té uns paisatges naturals fantàstics i té una àmplia diversitat cultural. Els serveis no són excessivament cars i les activitats més rutinàries surten per un preu molt assequible. Destaca l'hospitalitat i la calidesa per viure-hi.

7. Grècia

Les illes, els preus assequibles i el baix cost de l'habitatge són al·licients importants per als jubilats.

6. Equador

El clima, els entorns naturals i una gran diversitat cultural la converteixen en un indret molt atractiu. El sistema de salut té un preu assequible, així com l'habitatge.

5. Espanya

És un gran destí per als jubilats. La gastronomia, el nivell de vida, el clima i la varietat de llocs per visitar són bons elements per anar-hi a viure.

4. Panamà

Amb la seva economia estable, baixos impostos i preus assequibles, juntament amb la tranquil·litat, aquest país és un gran destí un cop finalitzada la vida laboral.

3. Mèxic

Com la majoria de països de la llista, els preus són baixos, i el menjar i el vi tenen una gran reputació. Les platges i les muntanyes per fer senderisme briden un bon estil de vida, cosa que atrau molts jubilats.

2. Portugal

El patrimoni històric i cultural, l'oferta de museus i cases amb rajoles fan del país lusità un lloc molt interessant per passar-hi la jubilació. El sistema sanitari és accessible per a tothom. Així mateix, la seguretat és bona i l'índex de criminalitat és molt baix.

1. Costa Rica

És un paradís fantàstic per als jubilats i per als que no ho són. Amb platges tropicals i un ambient tranquil i relaxat. És una destinació ideal per desconnectar, amb preus baixos, uns paisatges d'ensomni i un clima agradable.