Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del secretari general d'Ara Catalunya, Daniel Rubio, durant la seva intervenció al IV Congrés Nacional del partit

Ara Reus celebra el desè aniversari del partit

El partit es fixa l'objectiu de reorganitzar-se internament i expandir-se territorialment

Reus ha acollit el IV Congrés Nacional del partit municipalista Ara Catalunya, coincidint amb el desè aniversari de la formació. S'ha convocat els compromissaris representatius dels 17 consells locals on la formació té representació a les corporacions locals, així com d'altres municipis on el partit hi té grups promotors i que esperen obtenir regidors en les pròximes eleccions municipals.

L'escenari escollit per celebrar el desè aniversari ha sigut firaReus, justament el dia que feia exactament 10 anys que Ara Reus entrava al plenari municipal, el 22 de maig del 2011. «L'objectiu de l'Ara és fer un creixement i una expansió sostinguda en el nombre més gran de municipis de Catalunya que ens ha de permetre primer, assolir representació a les Diputacions Provincials; i en cas d'eleccions autonòmiques anticipades, que la suma de la nostra força municipal ens porti obtenir un mínim d'un diputat per la província de Tarragona al Parlament de Catalunya», va declarar el secretari general de l'Ara Catalunya, Daniel Rubio Angosto.

Per la seva banda, el president de la formació, Josep Maria Pujol i Masip, s'ha mostrat «orgullós» recordant la nit electoral del 22 maig, en què el partit aconseguia els tres primers regidors: dos a l'Ajuntament de Reus i un a l'Ajuntament de Riudecanyes. «Un partit que a pesar de la seva joventut ha estat capaç de superar una crisi econòmica, una de política i una de sanitària durant la primera dècada de vida», ha recordat Pujol, tot fent un repàs de la trajectòria ascendent d'Ara, que actualment ja està present en una vintena de municipis de les comarques del Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès, PrioratMontsià, Segrià i Vallès Occidental.

Pla general dels assistents al IV Congrés Nacional d'Ara Catalunya
Els assistents al IV Congrés Nacional d'Ara Catalunya | Ara Catalunya

Durant les taules de treball celebrades en el congrés s'ha arribat a la conclusió que hi ha una necessitat de reorganitzar internament la formació i «impulsar amb molta força» el partit cap a aquells municipis on encara no hi és present. Així doncs, Ara ha definit quatre comissions que es reuniran periòdicament per ajudar a traçar el futur del partit a partir d'ara. 

Josep Maria Pujol ha analitzat la situació actual de la política municipal  en l'època de la pandèmia, assegurant que els municipis i els seus ajuntaments no estan suficientment dotats d'eines, competències i finançament per donar respostes a les necessitats reals de les persones que necessiten ser ateses de forma àgil i eficaç. En aquest sentit Rubio ha manifestat la necessitat que «l'Ara es converteixi en una força alternativa i frontissa que obligui als partits tradicionals que fins ara només han tingut una visió centralista a què es traslladin més competències,  tresoreria i contractes programes» i que «és el moment que la política retorni a la ciutadania».

Els reptes als quals s'enfronten els municipis de Catalunya durant els anys vinents són la modernització de l'administració pública per millorar la comunicació entre l'ens local i la ciutadania i l'augment d'inversió en l'àmbit del benestar que permeti millorar les necessitats bàsiques dels nostres veïns. A més, s'ha d'incrementar de la inversió pública en com a motor econòmic local i una major dotació econòmica en infraestructures i el 5G que potenciïn tenir ciutats més competitives i al mateix temps s'eviti el despoblament dels municipis que estan en l'àmbit rural.