El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

Aragonès anuncia que el toc de queda a Catalunya es posarà en marxa diumenge a la nit

El vicepresident del Govern ho ha anunciat aquest diumenge a TV3

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat al programa 'Preguntes freqüents' de TV3 que el toc de queda entrarà en vigor a Catalunya aquest diumenge a la nit. Aragonès ha dit que un cop el Consell de Ministres decreti l'estat d'alarma —la reunió està convocada per les deu del matí d'aquest diumenge—, el Govern publicarà les restriccions de mobilitat nocturna, l'anomenat toc de queda, «perquè entri en vigor el mateix diumenge a la nit». Així doncs, Catalunya s'aboca a una nova restricció de la mobilitat.

Aragonès ha detallat que si les xifres de la covid-19 no baixen s'aplicaran més mesures de mobilitat, que s'estan estudiant totes i que no se'n descarta cap, inclòs un confinament domiciliari.

La residència Alt Camp de Valls aïlla 16 persones que han donat positiu per covid-19

En un altre ordre de coses, la Residència Alt Camp de Valls ha iniciat aquest dissabte el trasllat de 16 residents positius per covid-19 a una ala aïllada de la resta del centre. La mesura, d'acord amb el que preveu el protocol de prevenció establert, s'ha pres després que s'hagi completat l'anàlisi de totes les proves diagnòstiques realitzades a residents i treballadors de l'equipament en els darrers dies. En concret, des de dimarts passat s'han efectuat 228 proves PCR a residents i professionals, després que es confirmés un positiu per coronavirus. Del total de proves fetes, s'han diagnosticat 16 positius de residents i 7 positius de treballadors, en tots els casos asimptomàtics.

La sectorització dels positius detectats se suma a l'aïllament dels residents a les habitacions i el manteniment del centre tancat a visites de familiars d'acord amb els protocols de seguretat. D'aquesta manera, es blinda la residència per impedir qualsevol expansió del contagi. Durant tota la jornada s'ha estat informant els familiars dels nous positius de la situació.