Imagen de archivo de dos agentes de la Policía Local de Sevilla

Més de 220 denúncies per 'botellons' en una sola nit en una capital espanyola

El dispositiu especial també ha realitzat tasques de control dels establiments

El dispositiu especial de la Policia Local de Sevilla per al control de l'oci nocturn i el compliment de les mesures establertes per les autoritats sanitàries per fer front a la propagació de la Covid-19 ha imposat durant la nit de divendres a dissabte un total de 226 denúncies per consum d'alcohol a la via pública i per no portar mascareta. Segons concreta en una nota de premsa l'Ajuntament, el dispositiu ha tornat a impedir que es produïssin grans concentracions de persones per al consum d'alcohol a la via pública, de manera que ha desenvolupat per una banda una tasca preventiva, i per l'altra, una atenció especial en determinades zones.

Això ha permès detectar i interposar sancions a persones que participaven en aquestes petites concentracions, que s'han dut a terme en zones com el Parc Guadaíra, Albareda, Arroyo, Sevilla Est, el Avenir, algunes zones del riu, la Plaça d'Armes o diferents punts del asc Antic, entre d'altres. A més, la Policia Local de Sevilla va detectar i denunciar el conductor d'un vehicle que repartia lots d'alcohol a la nit i de matinada a domicili de forma irregular. Totes les ampolles que portava en el seu interior van ser requisades.

Un precinte i set denúncies

El dispositiu especial també ha realitzat tasques de control dels establiments, que ha conclòs amb el precinte d'una activitat i la formulació de denúncies a set més. En concret, la Policia Local va procedir al precinte d'un establiment situat a l'avinguda de Diego Martínez Barrios per greus irregularitats, atès que exercia l'activitat amb incompliment de les mesures de seguretat sanitàries amb 22 clients al seu interior.

El delegat de Governació, Joan Carles Cabrera, ha assenyalat que l'Ajuntament «compta amb un ampli dispositiu policial al carrer» i s'està treballant en diferents punts de la ciutat per evitar situacions que suposen un greu risc per a la salut pública, però «és imprescindible la responsabilitat i la conscienciació ciutadana». «Seguim endurint els controls i les sancions però la ciutadania i, especialment els joves, han de complir la normativa perquè està en risc la salut de tota la població».