Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en un acte d'ERC.

Aragonès parla clar sobre les properes eleccions catalanes

El vicepresident avisa que seria un «error» no aprofitar l'oportunitat del diàleg: «ERC no s'aixecarà mai de la taula»

El vicepresident del Govern i presumible cap de llista d'ERC a les properes eleccions autonòmiques, Pere Aragonès, ha apostat per «no allargar en excés una legislatura ja que en termes polítics s'ha de fer un cert reset». En una entrevista a la 'Cadena Ser', el també coordinador nacional d'ERC ha afegit que «s'han de tornar a repartir les cartes electoralment» però no s'ha pronunciat directament sobre si els comicis haurien de ser abans o després de l'estiu.

Pel que fa a la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat que seria un «error» que l'independentisme no aprofités l'oportunitat del diàleg. «ERC no s'aixecarà mai de la taula del diàleg. Si no és possible millorar les condicions de l'acord ERC-PSOE, no podem dir que no hi ha diàleg», ha conclòs.

ERC no s'aixecarà mai de la taula del diàleg

El també coordinador nacional d'ERC ha insistit que no es pot desaprofitar l'oportunitat del diàleg encara que no s'accepti la figura del mediador que reivindica JxCat i el president Torra. «Si hi ha un mediador o un tercer que acompanyi, molt millor però en tot cas no podem desaprofitar l'oportunitat», ha insistit.

De fet, ha recordat que l'acord ERC-PSOE per a la investidura no inclou un mediador internacional. «Nosaltres no ens aixecarem mai de la taula del diàleg. Si hi ha condicions millors que l'acord que hem aconseguit, millor. Si algú pot millorar-les, tindrà el nostre reconeixement però si no és possible, no podem dir que ara no hi ha diàleg», ha defensat.

De tota manera, Aragonès s'ha mostrat convençut que al final el conjunt de l'independentisme no desaprofitarà l'oportunitat i avisat que si no seria una «decisió errònia».

També et pot interessar...