Cop al patinet elèctric: La prohibició que afectarà un gran nombre de persones

Una sentència judicial podria obligar que s'hagi de tenir carnet per conduir-los

Patinet elèctric creuant un pas de vianants
La sentència introdueix l'obligatorietat de tenir carnet per conduir certs patinets elèctrics   | Cedida

Una sentènciajudicial obre a la porta a restringir la conducció de patinets elèctrics a un gran nombre de persones. Després de desestimar el recurs a una sanció d'un conductor, l'Audiència Provincial de Cáceres va declarar que ha de ser necessari tenir el permís de conduir per anar en patinets que superin els 25 km/h i els 1000 watts de potència. 

L'home havia estat denunciat per un Policia Local per circular sense permís per la ciutat extremenya. En el judici contra ell en un jutjat penal, un primer magistrat va declarar que els fets suposaven un delicte contra la seguretat del trànsit, equiparant el patinet elèctric a un ciclomotor. 

Considerats com un ciclomotor

Tot i això, l'acusat va ser absolt en considerar que cap font oficial l'havia informat que era obligatori tenir llicència per conduir aquest vehicle. No content amb això, però, va decidir presentar un recurs considerant que no conduïa un ciclomotor, sinó un patinet elèctric pel qual «no té l'obligació d'obtenir llicència per conduir». 

Finalment, l'Audiència de Càceres va fer una interpretació de la llei i va considerar com a ciclomotor «un vehicle de dues rodes, amb velocitat màxima de 45km/h o una potència continua nominal màxima inferior o igual a 4 kilowatts, si és elèctric». Van considerar que el vehicle de l'acusat complia aquestes característiques i assentaven jurisprudència per altres futurs casos, a l'espera que la DGT modifiqui la llei. 

També et pot interessar...


Comentaris
ranon
i afectara opositivament a moltes mes

envia el comentari