Pere Aragonès, de peu, en un faristol de la Generalitat de Catalunya

L'advertència d'Aragonès sobre el toc de queda: «Si cal el tornarem a aplicar»

«No farem un pols amb el TSJC. Però si cal ho tornarem a posar sobre la taula», ha recordat el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat la decisió d'eliminar el toc de queda perquè "no tenia sentit" aplicar-lo en pocs municipis i «sense impacte». 

Aragonès ha recordat que van demanar en dues ocasions al TSJC ampliar-lo però que aquest ha pres una decisió que no comparteixen però que han d'acceptar.

«No es tracta d'anar fent un pols amb el TSJC. La ciutadania necessita claredat», ha dit. En aquest sentit, ha recordat que la resta de mesures continuen vigents, que actuaran contra l'incivisme i els 'botellots' en coordinació amb els ajuntaments i que, si cal, el confinament nocturn es tornarà a posar sobre la taula. «Seguirem amatents a l'evolució de les dades», ha insistit.

«Calia ser clar»

Aragonès ha defensat aquest dimecres la decisió del Govern d'eliminar el toc de queda a tot Catalunya. Ho ha fet durant una visita al nou institut de Vilablareix (Gironès).

A preguntes dels periodistes, el president ha recordat que l'Executiu va demanar fins a dues vegades ampliar el toc de queda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que en totes dues ocasions, els ho va denegar. Aragonès ha admès no comparteixen la decisió del TSJC però que és qui té l'última paraula i que, en un moment com l'actual, «calia ser clar».

En aquest sentit, el president ha admès que «no tenia sentit» aplicar aquesta mesura a només 19 municipis catalans perquè no tenia l'impacte que hauria d'haver tingut.

Malgrat això, ha recordat que la resta de mesures es mantenen i que seguiran treballant «en les derivades que hi pugui haver d'incivisme, trobades o botellots». «Seguirem treballant des del punts de vista de la seguretat ciutadana», ha dit.

Amb tot, però, ha afirmat que «no es tracta de fer un pols amb el TSJC». «Ells han pres una decisió, que no compartim, però la ciutadania necessita claredat», ha afirmat.

Tot i això, el president ha assegurat que continuaran «amatents» a l'evolució de les dades i que «si empitjoressin», la mesura es tornarà a posar sobre la taula.