Imatge d'una porta d'accés a una oficina de Correus a Sabadell

Bogeria per treballar a Correus: 45 vegades més inscrits que places

Prop de 150.000 persones estan inscrites per a aconseguir una de les 3.381 places que ofereix Correus, 840 de les quals es destinaran a Catalunya | Els exàmens se celebraran el 12 de setembre

Correus ha rebut prop de 150.000 inscripcions per participar en el procés selectiu que està duent a terme per cobrir llocs de treball de caràcter indefinit. L'empresa pública ofereix 3.381 llocs de treball a tot l'Estat espanyol, una ampliació aprovada entre el 2018 i el 2019, per a ocupar responsabilitats com el repartiment d'enviaments, feines logístiques i atenció al client a les oficines.

El fet, però, és que les sol·licituds, fetes per 149.675 persones, en concret, multipliquen per 45 vegades les places ofertes. Aquest dimecres al matí l'òrgan de selecció de l'empresa s'ha reunit per determinar la informació final de persones admeses i excloses, juntament amb els 32 llocs on se celebraran les proves, el diumenge 12 de setembre. D'aquests exàmens, en sortiran els 3.381 nous treballadors de Correus.

El repartiment i les responsabilitats de les 3.381 places

En concret, la convocatòria, publicada el 2020, inclou els llocs de treball corresponents a les taxes de reposició aprovades l'any 2019, que representen 1.381 places. Les 2.000 restants estan incloses dins el pla d'estabilització d'ocupació temporal 2018-2020, signat per l'empresa i diversos sindicats: CCOO, la UGT, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSF) i el Sindicat Lliure.

Així, bona part de les places, un total de 2.356, es destinaran a tasques de repartiment. De la resta, 505 seran per a agents de classificació, i 520 per a l'atenció directa al client a les oficines. Les persones admeses a les proves per a convertir-se en professionals de Correus poden consultar el seu estat d'admissió a la pàgina web de Correus, a l'apartat Persones i Talent/Convocatòries Públiques/Ingrés Personal Laboral Indefinit 2019. Allà s'hi podrà saber, també, quines proves han de realitzar, a quina localitat les han de fer, en quina aula, horari i centre assignat.

Per fer la selecció del personal, Correus organitzarà exàmens a 32 localitats de l'Estat. Les proves relacionades amb les tasques de repartiment i de classificació de mercaderies tindran lloc entre dos quarts de nou del matí i el migdia, mentre que les proves d'atenció al client començaran a un quart de dues del migdia i acabaran al voltant de dos quart de cinc de la tarda.

Catalunya, el lloc on més places es destinaran

Amb aquesta convocatòria, Correus ha assegurat que vol reforçar la seva aposta per l'ocupació estable i el desenvolupament professional dels seus treballadors. A més, l'empresa pretén fer estable l'oferta de relacions laborals i potenciar el talent com a accelerador del canvi que s'està produint a l'empresa davant les noves demandes dels clients.

Catalunya, de fet, serà el lloc de l'Estat espanyol on més places de les 3.381 es destinaran. Un total de 840 llocs de treball s'oferiran a Catalunya, que és seguida per Madrid, amb 590, i el País Valencià, amb 473 llocs oferts.