Áreas torna a Barcelona després de ser adquirida per PAI Partners

El fons d'inversió pagarà 1.542 milions pel grup de restauració
Áreas comença una nova etapa amb PAI Partners d'accionista | Áreas

 

L'empresa de restauració Áreas recupera la seva condició d'empresa independent i torna la seva seu a Barcelona. Durant els últims quatre anys era propietat de la multinacional francesa Elior, que ha tancat l'acord de venda per un import de 1.542 milions d'euros, el passat mes d'abril. El fons d'inversió PAI Partners és a partir d'aquest mes el nou propietari del grup de restauració. El primer efecte serà que Áreas tornarà a tenir el seu centre d'operacions a Barcelona, d'on és originària l'empresa.

 

Áreas s'anuncia com el tercer líder mundial en Alimentació i Beguda i Travel Retail, amb ingressos de 1.832 milions d'euros en l'exercici 2017-18. Amb els seus 2.100 restaurants i botigues en 12 països d'Europa i Amèrica, Áreas atén a 340 milions de clients cada any. Els seus establiments de restauració i botigues estan repartits en 91 aeroports, 84 estacions de tren i 227 àrees de servei a Europa, EEUU i Hispanoamèrica.

 

Va néixer a Barcelona

La companyia va néixer a Barcelona l'any 1968, i és líder del seu sector a Espanya, França i Portugal, líder del mercat aeroportuari a Itàlia i tercera als Estats Units. La seva facturació prové en un 46% dels aeroports, un 32% de les autopistes i la resta, d'estacions de tren i altres mercats. Áreas ha crescut sobretot a Barcelona, especialment de la mà d'Emesa, la societat inversora d'Emilio Cuatrecasas.

 

PAI Partners ha confirmat com a conseller delegat de la companyia a Óscar Vela, qui a través d'un comunicat ha assegurat que es manté l'objectiu d'«impulsar el creixement de la companyia». La venda d'Elior s'explica per la necessitat de reduir el seu gran deute per a aconseguir entre 1,5 i 2 vegades el seu benefici operatiu brut. Elior només ha estat quatre anys amb el control del 100% de les accions d'Àrees.

 

També et pot interessar...