Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en roda de premsa al CAP Santa Rosa de Santa Coloma de Gramanet

Argimon confirma l'arribada d'una nova epidèmia a Catalunya

Salut preocupada perquè l'epidèmia coincideixi amb la pandèmia del coronavirus

Nova alarma des de Salut. El virus de la grip està irrompent amb força i de manera preocupant. El problema de l'augment exponencial dels casos és que brollin en aquest moment, quan sembla que la pandèmia està més o menys controlada i, aparentment, estable.

A més, imaginar-se un nou col·lapse del sistema sanitari català pot resultar devastador, tant per als professionals hospitalaris, ja que en els darrers anys han patit un desgast molt important, com per a la resta de població.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit que els casos de la grip estan pujant «de manera vertical» a Catalunya i ha informat que aquesta malaltia ja es troba en fase epidèmica. 

Argimon ha indicat que habitualment els casos de la grip no incrementaven d'aquesta manera i ha admès que els preocupa que l'epidèmia coincideixi amb la pandèmia de la covid-19 per la pressió assistencial al sistema sanitari. 

Salut manté la voluntat de retirar les mascaretes a les aules

Amb tot, el conseller manté la voluntat de retirar de forma gradual les mascaretes a les aules i ha explicat que tornaran a portar aquesta proposta al Consell Interterritorial de la setmana que ve.

«Les mascaretes prevenen de la grip, però ara també és un símbol de la covid i crec que l'hem d'anar normalitzant», ha defensat.

El Pla de salut 2021-2025 té com a objectiu millorar la salut i la qualitat de vida de la població catalana

Argimon ha fet aquestes declaracions en la jornada per presentar el Pla de salut de Catalunya 2021-2025, al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

On han comparegut mig miler d'assistents, entre els quals responsables de serveis i secretaries del departament; gerents de les regions sanitàries i experts en diferents àmbits que han inspirat el model que proposa el pla. 

La jornada ha estat la posada de llarg del pla, que el Consell Executiu va aprovar el desembre passat com el marc de referència i l'instrument per guiar les actuacions públiques en matèria de salut a Catalunya. 

El nou pla assumeix el repte d’avançar en la transformació del sistema de salut amb una visió més estratègica.