Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fruita en un supermercat

La vaga de transportistes talla en sec l'arribada de 3 nous aliments a Catalunya

Mercagirona alerta de la manca d'arribada de tomàquets, albergínies, mongetes, pebrots i taronges | Mercabarna ja va alertar ahir del fre en l'arribada d'albergínies, pebrots, carabassons o maduixots

Ahir era Barcelona, avui és Girona. Sí, la vaga de transportistes es nota a Catalunya, i de quina manera. Si el passat dimecres Mercabarna avisava que es començava a quedar sense existències d'albergínies, pebrots, carabassons o maduixots, aquest dijous MercaGirona ha alertat de quelcom similar. 

En aquest cas, el complex alimentari gironí explica que hi ha hagut un fre del flux de taronges, mongetes i tomàquets. També falten, com en el cas de Barcelona, pebrots i albergínies. Productes procedents del sud d’Espanya per la tercera jornada de vaga. La notícia ha estat avançada per 'Diari de Girona'. 

Dolors Núñez, la presidenta de Mercagirona, assegura que tenen escassetat de taronges valencianes i de productes de l'horta andalusa. «Dilluns i dimarts vam anar trampejant, però ahir en aquests llocs no van ni collir», assegura a 'Diari de Girona'. 

MercaGirona ja ha aplicat plans de contingència per a poder arribar a abastir escoles o residències de la zona. 

Imatge d'un supermercat sense existències
Aquests dies s'han vist imatges als supermercats que són cridaneres: s'estan quedant sense existències. | EP

I a Mercabarna, què hi passa?

Doncs quelcom similar. L'Associació Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) va alertar el passat dimecres, 16 de març, dels primers afectes de la vaga de transports i confirmaven una reducció en la distribució de determinats productes. 

A partir del passat dimecres, confirmaven que s'havia vist reduïda «considerablement» l'entrada de camins del sud d'Espanya. Argumentaven també que havia caigut l'arribada de producte fresc procedent d'importants zones productores com Almeria, Granada, Màlaga i Huelva. 

I l'impacte, amb què s'havia notat? Doncs amb els productes esmentats anteriorment: albergínies, pebrots, carabassons o maduixots. Aliments que ara se sumen a la manca de taronges, pebrots, mongetes i tomàquets. 

Per ara, però, a Barcelona descarten que les aturades de transportistes a Catalunya i a Espanya puguin provocar un desabastiment generalitzat al mercat majorista. Amb tot, l'AGEM fa una crida a trobar una solució al conflicte per evitar mals majors.