El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, explicant l'última hora de la vacunació a Catalunya

Argimon reclama a Sanitat que s'ampliï l'edat per administrar la vacuna d'AstraZeneca

Argumenta que ara hi ha més evidència científica per fer-ho i ha afegit que Alemanya, França i Itàlia ja han actuat en aquest sentit

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reclamat aquest dimarts al Ministeri de Sanitat que «obri» la franja d'edat per les vacunes d'AstraZeneca «com a mínim fins als 65 anys» perquè «no té sentit» tenir mestres o policies de 32 anys vacunats i de 62 sense vacuna. «Nosaltres ja advocàvem per posar al límit 65 anys», ha defensat Argimon, que ha argumentat que ara hi ha més evidència científica per fer-ho i ha afegit que Alemanya, França i Itàlia ja han actuat en aquest sentit.

És per això que el Departament de Salut ha enviat una carta aquest dimarts al Ministeri de Sanitat per plantejar aquesta qüestió perquè es pugui tractar aquesta mateixa setmana a la reunió amb el ministeri. El secretari de Salut Pública ha dit que no actuaran sense l'aval estatal perquè considera que podria crear «confusió» i comportaria «polèmiques estèrils».

Argimon insisteix en la reobertura

«Si per controlar la pandèmia no ens movem, ens tanquem i ja està, però morirem d'una altra cosa», ha afirmat Argimon en la línia de reclamar una progressiva reobertura de les mesures més restrictives. En aquest sentit s'ha centrat en la «fatiga i el cansament» dels joves i adolescents. En aquest sentit, ha recordat les mesures per prevenir els contagis de la Covid-19 que han afectat als joves pel que fa a l'esport, als estudis o a sortir de nit. «Hem de donar aire», ha conclòs.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Josep Maria Argimon ha presentat unes dades d’incidència molt positives «que tendeixen a zero», tot destacant les dades en les residències de gent gran, on ha explicat que en aquests moments hi ha 42 persones amb infecció. Ha contraposat les dades actuals amb les registrades durant tota la pandèmia, ja que després d’un any en què «lamentablement hem estat patint pels brots a les residències i ara podem dir que la situació ha fet un gir».

Grans espais de vacunació quan s'incrementi la quantitat de vaccins

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha avançat que a partir del mes d'abril es confia a rebre un volum més gran de dosis que permetria ampliar l'estratègia de vacunació a Catalunya. Actualment només s’han rebut vacunes per poder administrar-les al 6,95% de la població en primera dosi i a un 2,47% en la segona. Argimon ha tornat a demanar una major certesa en el subministrament de vacunes que permeti accelerar la vacunació del conjunt de la població.

En aquesta mateixa línia, el secretari de Salut Pública també ha avançat que estan plantejant «espais molt més grans de vacunació» i s'ha aventurat a dir que n'hi haurà vint a Catalunya i que comptaran amb espais per emmagatzematge i per l'atenció sanitària.