Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller Josep Maria Argimon durant una roda de premsa

Argimon dona llum verda: anuncia el dia que retiraran les mascaretes a les aules

El Conseller de Salut veu bé la retirada de la mascareta a l'interior de l'escola en els més petits a partir del 28 de febrer

Les escoles, a les portes d'un nou canvi. Com a mínim, així ho assegura el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. El màxim responsable del Departament de Salut veu bé la retirada de la mascareta a l'interior de l'escola en els més petits a partir del 28 de febrer. 

Ho reclama un informe que l'Associació Espanyola de Pediatria va fer públic dimarts en què proposava un calendari per la retirada progressiva de la màscara a les escoles, començant per primer i segon de Primària a partir de dilluns dia 28, i reforçant la ventilació. 

«Conec bé el document i quadra amb el que nosaltres sempre havíem defensat com a un pas més cap a la normalització», ha dit el conseller aquest dimecres des de Vic. 
En aquest sentit, Argimon ha afegit que portaran el debat de la mascareta en interiors a la comissió interterritorial de Sanitat convocada per la setmana que ve.

Els nens, «farts» de mascaretes

Fa tot just una setmana, les mascaretes deixaven de ser obligatòries als patis de les escoles. L'obligatorietat ha decaigut i ja es pot veure els nens i nenes jugar lliurement durant l'estona d'esbarjo, corrent sense impediments darrere una pilota o damunt un gronxador. «N'estàvem farts de la mascareta i prefereixo no portar-la perquè així puc respirar aire pur", deia en Sergi Carrera, alumne de 6è de l'Escorial de Vic, a Osona

Des del centre Vedruna de la capital osonenca assenyalaven que es tracta d'una mesura «esperada» i creien que els pot ajudar a avançar cap a una «certa normalitat».

Deixar de lluir la mascareta a l'hora del pati era una reclamació a l'entorn escolar des que ja fa mesos es van relaxar les mesures al carrer. 

No s'entenia que els adults poguessin no dur la mascareta a l'exterior, però en canvi els nens, nenes i adolescents l'haguessin de portar tota la jornada escolar. Aquest cop, però, els drets dels adults i dels infants i joves s'han assimilat i des d'aquest dijous no cal dur la mascareta a l'exterior, ni al carrer ni als patis de les escoles.