Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els quatre capitans del Barça de la temporada 21/22

Laporta demana a una de les 'vaques sagrades' que es busqui equip per l'any vinent

Els capitans, més jutjats que mai

A Can Barça han de prendre decisions dràstiques. Laporta no es troba en situació de fer cap tracte de favor. I és que el president no pot, la situació econòmica és límit. 

L'entitat necessita canvis i els necessita ràpidament. La reconstrucció del Barça ha de durar el menys possible per recuperar-se, tant en l'àmbit econòmic com esportiu.

Els capitans, en el punt de mira

La situació del Barça amb un dels capitans arriba al límit. Les figures dels capitans han estat molt mirades els últims anys. El nivell d'alguns no convenç ni a l'afició ni al tècnic.

Principalment, qui ha d'arreglar la seva situació amb el club és Sergi Roberto. A l'estiu havien iniciat les conversacions els agents del jugador i Joan Laporta. Era un dels principals damnificats per les rebaixes de sou que va fer Laporta.

Aquesta rebaixa no va arribar enlloc i actualment és l'únic capità que no ho ha fet. La seva rebaixa comportava 2 o 3 milions d'euros sobre els 9 que cobra en l'actualitat.

Les negociacions també tractaven el tema de la renovació. A Sergi Roberto li acaba el contracte a l'estiu i es quedarà sense equip a partir del 30 de juny. Ara, el tema de la renovació es troba completament parat.

Li han passat per davant els joves

Sergi Roberto ha revivat les converses. Segons L'ARA, no vol continuar a cap lloc que no sigui Barcelona.

Vol posar-se sota les directrius de Xavi. Va ser company del tècnic i el mateix Xavi vol tenir a Sergi Roberto a la plantilla. Les intencions que tindria l'entrenador amb ell serien de lateral dret.

Sergi Roberto i Xavi Hernández
Sergi Roberto entrenant amb Xavi Hernández quan era jugador | FC Barcelona

Tot i que Xavi parla bé de Sergi Roberto, la directiva no pensa amb la seva renovació. De moment, Laporta considera que ha de donar prioritat a altres assumptes.

Gavi i Araujo es consideren prioritats dins del terme de les renovacions. Han fet una temporada molt sorprenent i el nivell mostrat és digne d'una renovació. La irrupció ha agafat en un mal moment econòmic, si no estarien renovats els dos.

Després també consideren que no han de tindre pressa amb el jugador. Sergi Roberto actualment es troba a recuperació d'una lesió. 

A sobre, va portar molts problemes al club. La seva renovació hauria evitat molts mals de cap a Laporta i a Mateu Alemany al mercat d'hivern. S'hauria comptat amb un espai a la massa salarial considerable.

Tindrà 7 partits per convèncer a Laporta

Sergi Roberto s'espera que torni a mitjans d'abril. Podrà ajudar a l'equip al tram final de la temporada. Tindrà uns 7/8 partits per tornar a demostrar el seu nivell.

Sergi Roberto calentant a la banda amb el Barça
Sergi Roberto calentant a la banda | Europa Press

El reusenc no ha aconseguit convèncer mai als tècnics. Les seves titularitats sempre han estat condicionades que hi hagués una baixa a l'alineació. No s'ha establert com la primera opció a cap posició. 

Ha jugat més de 300 partits amb la samarreta del Barça del primer equip. Com a migcentre uns 195 partits i com a lateral dret 151. Són les dues posicions on més ha tingut presència.

Els partits com a lateral dret poden vindre precedits de la mala gestió al lateral dret. No s'ha fixat un carriler que funcionés des que Alves va marxar.

Aquest periple de més 15 anys comptant els anys a La Masia pot arribar al final. De moment, no hi ha un club que estigui interessat al cent per cent. L'Arsenal de Mikel Arteta podria ser un destí possible per Sergi Roberto.

Laporta no vol asseure's a firmar la renovació. Almenys, no encara. És una situació complicada, ja que en Sergi té 30 anys.

Esportivament, Xavi tampoc ha pogut gaudir d'ell. Una renovació molt complicada que de moment, deixa a Sergi Roberto fora del club.