Josep Maria Argimon en una roda de premsa

L'avís d'Argimon sobre l'avenç de la Covid: «En 2 o 4 setmanes»

Argimon estima que la variant Delta serà predominant en dues o quatre setmanes

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha estimat aquest dijous que la variant Delta del coronavirus situa la seva incidència en el 20% dels casos a Catalunya i ha considerat que serà la «predominant» en dues o quatre setmanes.

En roda de premsa a Alcarràs (Lleida) al costat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, el conseller ha assegurat que les dades epidemiològiques a Catalunya milloren a poc a poc, però que té un «punt de precaució i atenció» en aquesta variant.

Argimón ha afirmat que la seva incidència era d'entre el 3% i el 5% dels casos fa unes tres setmanes i que ara ha crescut fins a representar al voltant del 20%, i ha assenyalat que el departament monitora diàriament la seqüenciació.

El conseller ha subratllat que la variant és més transmissible, motiu pel qual ha assenyalat que «guanyarà paper», i ha advertit que no serà l'última variant. «La pandèmia no ha acabat. Hem de normalitzar la vida, anar obrint, però també és cert que tenim la responsabilitat de recordar que la pandèmia no ha acabat, ni de bon tros», ha assenyalat Argimon, qui ha afegit que les vacunes funcionen amb aquesta variant.

Cabezas ha subratllat la importància de la vacunació amb pauta completa per a afrontar la variant Delta, perquè els estudis assenyalen que les vacunes tenen una efectivitat d'un 33% amb una dosi, però d'un 80% amb la pauta completa, per la qual cosa s'està intentant agilitar l'administració de segones dosis a la franja entre 60 i 69 anys.

Preguntat per la incidència que pot tenir la revetlla de Sant Joan, Argimon ha dit que el que més el «preocupa» és la variant Delta i ha advocat per la responsabilitat de la ciutadania.

Argimon es pronuncia sobre les mascaretes

El conseller Argimon ha explicat que Catalunya continuarà insistint que «es discuteixi» la retirada de la mascareta en determinades circumstàncies, i ha recordat que per a això s'ha de modificar un decret llei estatal.

Argimon ha afirmat que «no deixa de ser curiós» que la qüestió de la mascareta no es tractés en la reunió del dimarts entre el govern espanyol i les comunitats autònomes, però que el president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, digués el dimecres que es retiraria aviat en exteriors.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.