Imatge d'una revetlla de Sant Joan a una platja.

El Maresme obrirà les platges per Sant Joan i reforçarà els dispositius policials

Tres pobles han prohibit explícitament les fogueres, mentre que Montgat, que forma part de l'Àrea Metropolitana, encara no ha pres una decisió definitiva

Els quinze municipis costaners de la comarca del Maresme han pres la decisió de mantenir obertes les platges durant la revetlla de Sant Joan. Una decisió que, com hem vist els darrers dies, contrasta amb la dels municipis del sud de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. I és que al Baix Llobregat i al Garraf, s'ha decidit tancar l'accés al litoral per precaució.

Sigui com sigui, al Maresme els ajuntaments es prenen Sant Joan de manera convencional i obriran les platges, però hi reforçaran la seguretat. Això és, ampliaran els dispositius policials, sobretot, amb la intenció d'evitar aglomeracions, tal com estableix el Procicat. A banda, més enllà de la decisió conjunta, hi ha municipis que han emprès mesures concretes.

Mataró prohibeix les fogueres davant el risc moderat de rebrot

És el cas de Mataró, la capital, que restringirà l'accés al passeig marítim per precaució. Decisió que l'ajuntament justifica pel fet que la situació epidemiològica és sensible, ja que el risc de rebrot és moderat des de fa setmanes. A més, hi haurà controls policials i s'ha activat un reforç de personal municipal per donar suport als agents. En paral·lel, Cabrera de Mar, Canet de Mar i Caldes d'Estrac han decidit prohibir de manera explícita l'encesa de fogueres. 

L'Ajuntament d'Arenys de Mar explica que la Policia Local controlarà usos indeguts de l'espai, com la realització de barbacoes o 'botellons'. Juntament amb Sant Pol de Mar i Canet, els tres consistoris han decidit mantenir obertes les platges, tal com faran Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna.

A les conegudes com a «tres viles», Sant Vicenç de Montalt prohibeix menjar i beure a la platja, tot i que sí que autoritza el llançament de petards en aquest espai. A Caldes d'Estrac es prohibeixen les fogueres i la Policia Local reforçarà la vigilància al front marítim. També obrirà les seves platges per a la revetlla Sant Andreu de Llavaneres. Al Baix Maresme, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Cabrera de Mar i el Masnou han consensuat conjuntament l'obertura de les platges. 

Si més no, Montgat encara no ha pres una decisió definitiva. És el municipi costaner del Maresme més meridional, i l'únic que forma part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, però el consistori no es posiciona sobre si seguirà o no la mesura establerta a l'AMB d'obrir la platja. La manca d'efectius policials i la proximitat a grans ciutats com Badalona fa dubtar els responsables polítics.