Una platja de Catalunya durant una revetlla de Sant Joan

Dos municipis catalans anuncien que tancaran les platges durant la nit de Sant Joan

Sí que permetran l'accés a les terrasses de les guinguetes a peu de platja i als restaurants de la franja costanera

Els ajuntaments de Gavà i Castelldefels, municipis veïns a la comarca del Baix Llobregat, han anunciat aquest dijous que tancaran les seves platges per la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions, seguint les recomanacions del Procicat. A diferència de Barcelona, que les mantindrà obertes, les policies municipals d'ambdós municipis establiran un dispositiu per impedir l'accés a la zona de sorra i evitar el consum d'alcohol a la via pública.

Els dos municipis sí que permetran l'accés dels clients a les terrasses de les guinguetes de la platja i als restaurants ubicats a la franja costanera durant l'horari permès, respectant les limitacions d'aforament. En el cas de Gavà, aquestes mesures s'aplicaran també durant la revetlla de Sant Pere, vigília de la festa major.

Gavà i Castelldefels es desmarquen de l'anunci fet ahir per Albert Batlle

Els dos consistoris del Baix Llobregat han anunciat la decisió de tancar les platges a través d'un comunicat l'endemà de participar en una reunió amb altres municipis metropolitans, entre ells Barcelona.

Al final de la trobada, el tinent de l'alcaldia de Prevenció i Seguretat a l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, va anunciar la «voluntat» del conjunt de municipis metropolitans de mantenir obertes les seves platges per la revetlla.

En el cas de Barcelona, es preveuen controls d'accés a les platges del municipi perquè l'ocupació de l'espai es faci «de forma ordenada». Així mateix, es prohibirà accedir a la sorra amb begudes alcohòliques, tendes de campanya i aparells musicals.