Imatge d'un logo de Mercadona

La milionària inversió de Mercadona a Catalunya en plena pandèmia

L'empresa compta amb una plantilla de més de 14.000 treballadors a Catalunya

Mercadona ha tancat l'exercici de 2020 i ha presentat les dades corresponents a Catalunya. Ho ha fet amb un volum de compres a Catalunya de 3.981 milions d'euros, amb 250 supermercats i amb una plantilla de 14.615 persones. Tot això, després de crear 1.035 nous llocs de treball.

Tot i la pandèmia, la cadena de supermercats ha destinat 140 milions d'euros a l'obertura i reforma de 27 centres amb el nou model de botiga eficient. Així ho ha anunciat l'empresa aquest dijous, dia 10 de juny.

A més, Mercadona ha repartit 57 milions d'euros en primes per als treballadors. 51 d'aquests han estat en concepte de primes per objectius. Uns altres 6 corresponen a la prima que van rebre els treballadors l'abril del 2020, en reconeixement de la seva feina durant l'inici de la pandèmia.

Proveïdors repartits per tota Catalunya

El passat 2020, Mercadona va comprar 57,7 milions de quilos de fruita a diverses empreses de les demarcacions de Girona i Lleida. Alguna d'aquestes empreses són Catafruit, Nufri, Golden Export, Frifruit, Girona Fruits, Fructícola Empordà, Fruits Sant Miquel, Grup Cooperatiu Fruits de Ponent i Sat Segrià-Garrigues.

A més, també destaquen altres empreses com Casa Tarradellas, Embutidos Monter, Noel i La Selva. Entre aquestes quatre companyies, es van servir més de 118 milions de quilos d'embotits a les botigues.

Mercadona també ha remarcat els 5,3 quilos de carn de vedella que la Cooperativa Ivars ha servit a l'empresa durant el 2020. També els prop de 250.000 quilos de figues procedents dels camps de Figs Frutos i de Vimofigs a Lleida. O també els 8 milions d'unitats de pastissos que elabora Pastisfred a Montblanc, a la Conca de Barberà.

L'empresa de supermercats també ha arribat a acords de col·laboració amb el sector primari. Així ho reflecteix el fet que Mercadona hagi comprat 2,7 milions de quilos de peix fresc al litoral català. O els 8 milions de quilos d'arròs el Delta de l'Ebre.

Finalment, Mercadona també destaca els més de 65 milions d'unitats de gels de bany i xampús comercialitzats pel Grup Ubesol - Maverick d'Ulldecona, a Tarragona. I també els 33 milions d'unitats de productes de cosmètica fets per a You Cosmetics (Gavà) i Wecolors (Vilassar de Dalt).