Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Arranquen la bandera espanyola d'un conegut ajuntament català

Durant una manifestació contra la inhabilitació de Torra, un jove encaputxat l'ha tret de la façana

Coincidint amb la concentració independentista convocada per alguns partits i entitats que protestaven contra la inhabilitació de Quim Torra, un jove encaputxat va aprofitar per arrencar la bandera espanyola de la façana de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Prop de dues-centes persones sota el lema «Inhabilitació? Mobilització!» es van aplegar per mostrar el seu rebuig a la decisió de la Junta Electoral d'inhabilitar Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya i deixar la seva acta de diputat al Parlament. En un moment en què els manifestants van començar a cantar «fora, fora, fora, la bandera espanyola», un jove amb la cara tapada va pujar per la façana de l'Ajuntament i la va arrencar.

També va estar present Pere Torra

En la protesta, on estava present Pere Torra, germà de Quim Torra, es va llegir un manifest de rebuig de la decisió de la JEC, es va recordar als presos polítics i es va demanar que Oriol Junqueras sigui reconegut com a eurodiputat. Pere Torra va llegir un missatge escrit per Quim Torra sobre «la unitat» de Catalunya.

Des de l'Ajuntament, el segon tinent d'alcalde i regidor d'Esquerra Republicana, Joan Martí va explicar que no es va tornar a posar una altra bandera «perquè no ens sobren les banderes espanyoles» i que «la part més important ha sigut veure la resposta unitària de la gent».

Segueixen investigant qui va treure la bandera espanyola del balcó de la Generalitat

Segueix oberta la investigació sobre la retirada de la bandera espanyola del Palau de la Generalitat del passat divendres dia 3, just després de l'anunci de la inhabilitació de Torra. Segons ha assegurat 'El Periódico', els Mossos d'Esquadra i la Fiscalia han explicat que encara no s'ha pogut identificar l'autor o autors dels fets. 

També et pot interessar...