Arriba a Espanya l'esprai nasal anti-Covid: on comprar-lo i quant val

'Taffix', el fàrmac que ofereix protecció davant del coronavirus durant un temps màxim de 5 hores i que no és substitut de les mascaretes

Primer pla d'un jove amb una mascareta
Arriba a Espanya l'esprai nasal anti-Covid: on comprar-lo i quant val | Pixabay | Orna Wachman

Un aerosol nasal que té la capacitat d'actuar com a pantalla protectora contra el coronavirus, arriba a les farmàcies espanyoles. Un nou fàrmac destinat a combatre aquesta pandèmia de la Covid-19 i els seus símptomes, que ja està disponible a Espanya. Se'l coneix pel nom de 'Taffix', i es tracta d'un aerosol nasal amb fórmula en pols que ha estat desenvolupat per la companyia biofarmacèutica Nasus Pharma.

En aquests dies el medicament pot trobar-se en les farmàcies del nostre país. Un mètode que, tal com apunta la companyia Nasus Pharma, bloqueja l'entrada en la cavitat nasal de fins al 99,99% dels virus respiratoris, inclòs el SARS-CoV-2, o també conegut com a covid-19.

Precisament aquest tipus d'aerosol compta amb la capacitat d'oferir protecció durant un temps màxim de cinc hores, i segons l'agència d''Europa Press' aquest medicament en concret, va reduir el risc de contagi per coronavirus en un 78% en l'assaig que es va produir amb éssers humans, que va involucrar un esdeveniment d'alta propagació.

Per a aconseguir aquest fàrmac, no es requereix tenir recepta mèdica i pot trobar-se en altres punts de venda en línia com Amazon, el qual comercialitza un pack especial format per quatre unitats d'aquest producte a un preu assequible de 56,30 euros.

El medicament compta amb una capa addicional de protecció

«Taffix no és un substitut de les mascaretes, sinó que és una capa addicional de protecció», explica la cofundadora i directora executiva de la farmacèutica Nasus Pharma, la doctora Dalia Meggido. «Les macaretes ajuden a prevenir infeccions, però no ofereixen una protecció del 100 per cent, per la qual cosa 'Taffix' proporciona una capa addicional de protecció, que és particularment útil en entorns d'alt risc com el transport públic, botigues, concerts, i espais tancats en general», afegeix Meggido, l'alta directiva de l'empresa biofarmacèutica.

Al mateix temps, des de l'empresa s'ha assegurat que el medicament no provoca efectes de congestió i que el gel protector que aquest conté és «tan discret que se li ha afegit mentol perquè els usuaris sàpiguen que la dosi s'ha subministrat i el recobriment protector està ben aplicat».

En qualsevol cas i des de l'opinió clínica de Nasus Pharma, es tracta d'un fàrmac que té com a principal objectiu el d'ajudar a combatre els contagis produïts per la covid-19 mentre s'aconsegueix l'objectiu de la immunitat de grup per mitjà dels processos actuals de vacunació. Així ho van confirmar els assajos desenvolupats amb éssers humans a Israel, lloc en el qual localitza la seu de la companyia biofarmacèutica.

Fins ara, els resultats aconseguits en els diferents assajos apunten alts graus d'eficàcia en el procés, i precisament un total de 243 membres d'una comunitat d'alt risc d'Israel van rebre 'Taffix' i se'ls va demanar que ho fessin servir, per descomptat complint amb les instruccions i sense deixar d'utilitzar les mascaretes pertinents i obligatòries en aquests moments.

En total, 81 persones ho van utilitzar regularment, com s'havia acordat, 160 van decidir no utilitzar l'aerosol i els altres dos restants el van usar intermitentment, tal com relata Europa Press.

Dues setmanes després, només el 2,4% dels usuaris que havien recorregut a l'ús d'aquest fàrmac s'havien infectat amb el virus de la Covid-19, en comparació amb el 10% dels quals no havien utilitzat l'aerosol, donant lloc a una reducció del 7%. En aquest transcurs de temps, la taxa d'infecció a la ciutat israeliana on es va realitzar l'estudi va augmentar en un 60% i, afegit a això, no es van registrar efectes secundaris.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari