Arriba a Espanya la hipoteca inversa que podria pagar les pensions dels jubilats

El Banc Santander i Mapfre, ja han informat la Direcció General d'Assegurances (DGS)

El Banc Santander i Mapfre, ja han informat la Direcció General d'Assegurances (DGS), la seva intenció de treure al mercat, per primera vegada a Espanya, la hipoteca inversa. Segons han informat des de 'Voz Pópuli', ambdues entitats volen tirar endavant aquesta iniciativa i, de fet, volen fer-ho «com més aviat millor».

Ara bé, la inversió que haurien d'assumir i la incertesa existent encara per la seva posada en marxa, són encara alguns dels dubtes sense resoldre. Això no obstant, cal destacar que el Banc d'Espanya ha repetit en diverses ocasions que aquest nou producte financer podria ser «una bona opció»  per a donar liquiditat a les persones jubilades.

La opinió del Banc d'Espanya

«Després d'un període de disminució de la fecunditat i amb la incertesa elevada sobre la renda que podran rebre en forma de pensions i sobre la seva longevitat, no és descartable que les famílies mostrin menys interès a transferir la seva riquesa en forma d'herència», expliquen des del Banc d'Espanya.

Què és la hipoteca inversa?

La hipoteca inversa és un producte financer poc conegut a l'Estat, però de moment, sembla podria convertir-se en el futur de les pensions de molts jubilats. Concretament, la hipoteca inversa està dissenyada per a les persones majors de 65 anys i persones dependents, amb la  idea de convertir el valor patrimonial que representi la propietat del seu habitatge, sense perdre la titularitat. 

A més a més, també es podria llogar l'immoble mentre s'estan beneficiant d'aquesta nova modalitat d'hipoteca. Caldrà doncs esperar el pas dels anys per a veure si, finalment, la hipoteca inversa es converteix en el nou sistema financer dels jubilats del país. Mentrestant, el Banc Santander seguirà posicionant-se com a una entitat financera arreu del món i les seves paraules continuaran tindran un impacte en l'economia, especialment, d'Espanya.

També et poden interessar...