Imatge d'un grup de turistes passejant per Màlaga a una temperatura de 40 graus.

Arriba una nova onada de calor i ja hi ha data

Segons l'AEMET, les altes temperatures persistiran fins als primers dies d'octubre

Si bé aquests dies hem gaudit d'unes màximes més baixes, sobretot a conseqüència dels aiguats i del temporal d'aquesta setmana, ara sembla que la situació tornarà a canviar. I és que es preveu una pujada de temperatures pels pròxims dies a tot l'estat espanyol. 


L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha confirmat que la calor tornarà aviat a tot el territori de la Península, especialment a les zones d'interior. A partir d'aquest divendres, 19 d'agost, sembla que les temperatures recuperaran la 'normalitat' d'aquest estiu i les màximes tornaran a rondar els 34 graus. I a Catalunya —si bé és cert que les temperatures baixen— s'arribarà als 33 graus a la demarcació de Lleida. Per a més inri, l'AEMET preveu que les altes temperatures persisteixin fins a finals d'octubre. 

I és aquí on apareix l'anomalia. I és que, segons l'AEMET, les temperatures seran més elevades del que estava previst durant el mes d'octubre

Màximes de fins a 33 graus a Catalunya

Pel que fa a Catalunya, les temperatures màximes previstes pel cap de setmana fregaran els  30 graus a la costa de Barcelona, Tarragona i Girona; mentre que a Lleida s'arribarà als 33 graus. Temperatures que, això sí, no seran tant elevades com han estat uns darrers dies on s'han assolit temperatures de més de 40 graus.  

Els 33 graus es registraran a les comarques de la Noguera, les Garrigues, el Segrià, la Terra Alta i el Pallars Jussà. A la comarca de l'Alt Empordà, d'altra banda, s'hi assoliran els 32 graus diumenge, 21 d'agost, a la tarda. 

Imatge d'un home hidratant-se a Madrid.
Torna la calor a la major part del país. | EP

Ja lluny de Catalunya, cal destacar que en algunes zones d'Espanya, les màximes podrien arribar als 37 graus, com a Còrdova o Badajoz, segons les previsions de l'AEMET. A més, el temps anticiclònic dominarà en gran part del territori. 

Calor fins la tardor

Pel que sembla, la calor no tindria els dies comptats. Tot i que falta una mica més d'un mes perquè l'estiu s'acabi de forma oficial, podria ser que aquesta onada de calor s'allargués fins ben entrada la tardor, segons les prediccions de l'AEMET. Encara que les temperatures no seran tan extremes com fins ara i s'aniran suavitzant.

Aquest estiu està sent especialment calorós i és que tot el país ha patit les altes temperatures i les contínues onades de calor. Ara, sembla que, tot i la imminent pujada de temperatures, les màximes no arribaran a punts tan àlgids com els que havíem vist fins ara.

Tanmateix, els especialistes temen per la salut de les persones més vulnerables, com és el cas de les persones grans i els nens. Recomanen, així, seguir les indicacions i les recomanacions dels professionals i mantenir-se hidratat per prevenir els cops de calor.