YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'arribada de turisme estranger a Espanya es podria avançar

Així ho ha confirmat la ministra Reyes Maroto

Una parella de turistes
El turisme estranger es podria avançar 15 dies almenys a les Balears i Canàries | Catalunya Diari

El govern espanyol treballa en diversos projectes de corredors segurs perquè durant la segona quinzena de juny algunes comunitats autònomes puguin rebre turistes estrangers, possiblement alemanys i nòrdics, com a pas previ a obrir les fronteres al turisme internacional a partir de l'1 de juliol.

Les comunitats que podrien rebre turisme estranger primer serien, de moment, les illes Balears i Canàries: «Les illes s'han ofert a fer aquests corredors i parlaré també amb altres comunitats autònomes que tinguin interès per poder definir quins corredors es poden fer i amb quines garanties», ha explicat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en una entrevista.

La ministra ha detallat que l'objectiu és poder testar els protocols elaborats en matèria turística en el marc del pla de desescalada, ja que el confinament ha mantingut congelat el sector turístic a Espanya, on suposa el 13% del PIB i el 12% de l'ocupació. La idea seria fer-ho la segona meitat de juny perquè «necessitem que els territoris estiguin millor epidemiològicament», ha afegit.

D'on serien aquests primers turistes?

Pel que fa a la procedència dels primers turistes, Maroto ha detallat que el govern està parlant amb «bastants mercats», entre els quals ha destacatAlemanya i els països nòrdics, que «a hores d'ara es troben en una situació -epidemiològica- molt bona».

«És molt important que els primers siguin turistes que estiguin en la mateixa situació epidemiològica que nosaltres», ha explicat, i que «també estiguin en condicions de poder volar de forma segura». Pel que fa a Regne Unit, Maroto ha assenyalat que, tot i que s'ha parlat amb operadors turístics com TUI i Jet2holidays, allà «encara les dades han de millorar», ja que «per a nosaltres és important garantir que la persona vingui bé i després torni bé».

De fet, cal dir que les mateixes autoritats britàniques encara no recomanen viatjar a l'estranger, de manera que els operadors turístics britànics de moment no volen operar, segons apunta la ministra.


Comentaris

envia el comentari