Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Artur Mas durant una compareixença davant el micròfon i arbrat darrere

Nou impuls al PDeCAT: Artur Mas demana votar Àngels Chacón aquest diumenge

L'expresident de la Generalitat subratlla el paper del Partit Demòcrata en el procés independentista
Artur Mas i Àngels Chacón a la seu del PDeCAT.
Artur Mas i Àngels Chacón a la seu del PDeCAT. | ACN

L'expresident de la GeneralitatArtur Mas ha presentat aquest dilluns el PDeCAT com «un dels més compromesos» amb l'inici, «l'impuls» i la continuïtat del procés. «Nosaltres podem dir que ens la vam jugar al 100%, que hi vam ser, que no vam mirar a un altre costat, que vam encarar el problema de front i vam fer avançar el país», ha assegurat en un acte del partit demòcrata a Girona. L'expresident ha assegurat que és «molt important» que totes les formacions amb alguna cosa «positiva» a aportar estiguin presents al Parlament i ha demanat «confiar» en els partits amb persones que «hagin demostrat» ser capaços de superar una crisi.

«No tindria sentit que hi fossin ERC i JxCat i no hi fos el PDeCAT»

«Sense el que representava el PDeCAT, avui a Catalunya no hi hauria l'expectativa de poder ser un país independent en el marc europeu», ha assegurat l'expresident. Mas ha assegurat que els membres del partit demòcrata, entre altres, van tenir un paper fonamental en l'organització del 9-N i l'1-O. L'expresident també ha apel·lat a la «moral de victòria» i a no donar mai «res per perdut» i ha reclamat «autoconfiança» en el partit. Mas ha assegurat que, un cop Junts pel Sí s'ha dissolt, és «molt important» que totes les formacions que tenen alguna cosa a aportar a Catalunya «en positiu» estiguin representades al Parlament.

«No tindria sentit que hi fossin ERC i JxCat i no hi fos el PDeCAT, amb força i un pes decisiu i clau que moltes vegades inclina les decisions», ha assegurat. L'expresident també ha destacat la «utilitat» del partit d'acord amb la seva «experiència» al llarg dels darrers anys. Mas ha assegurat que la pandèmia deixarà una situació econòmica, laboral i social «molt complicada» i ha comparat aquest escenari amb la crisi de 2008. «Per sortir d'una crisi cal un govern capaç de prendre decisions, encara que no siguin les més senzilles, i ajudar el teixit productiu», ha resumit l'expresident.

Chacón alerta dels perills d'un pacte JxCat-ERC-CUP

La candidata del PDeCAT a les eleccions al Parlament, Àngels Chacón, ha alertat que la hipotètica coalició entre JxCat, ERC i la CUP «amenaça l'estabilitat i la prosperitat de Catalunya». «Un tripartit d'esquerres independentistes vol dir vetar empreses i minvar la col·laboració público-privada», ha advertit la cap de llista de la formació en un acte de campanya a Girona.

Chacón ha assegurat que JxCat és una «caixa de sorpreses» i, davant el «model confós, heterogeni i inconcret» del partit encapçalat per Laura Borràs, ha presentat el PDeCAT com una aposta pel «compromís, la responsabilitat i el rigor». La candidata ha definit el partit demòcrata com la formació del «gen convergent», però també del «gen resilient».