Arturo Valls denuncia a Rocio Monasterio per un loft il·legal

És el novè cas d'irregularitats urbanístiques que esquitxen a la política d'extrema dreta

Arturo Valls denuncia a Rocio Monasterio per un loft il·legal | La Coctelera

Un nou cas d’irregularitats esquitxa a Rocio Monasterio, la líder de Vox a Madrid, després que el presentador Arturo Valls l’hagi denunciat per un projecte urbanístic del 2005. No és la primera vegada que la política intervé en un cas d’irregularitats urbanístiques, ja que és el novè on Monasterio es veu implicada.

El presentador ‘d’Ahora Caigo’, va contractar la líder de Vox el 2005 per reformar un local comercial amb la intenció de convertir-lo en un loft on residir-hi durant les estances a Madrid. Però, segons fonts d’El País, les obres es van dur a terme sense cap mena de llicència i sense modificar l’ús comercial del local a habitatge.

La parella de Vox està implicada en nou casos d'irregularitats urbanístiques

El modus operandi del cas d’Arturo Valls és el mateix que el dels altres lofts, és a dir, fer obres sense llicència ni canvi d'ús. Aquell any, la política d'extrema dreta ja s’anunciava com a arquitecta, tot i que no obtindria el títol fins al 2009, i treballava amb el seu marit, Iván Espinosa de los Monteros, portaveu de Vox, que exerceix de promotor immobiliari. Amb aquest cas, ja en són nou els que afecten la parella per irregularitats urbanístiques.

Espinosa de los Monteros, Santiago Abascal i Rocio Monasterio
Monasterio i Espinosa de los Monteros estan implicats en nou casos | Flickr - Vox

Quan el presentador va contactar amb l’empresa Rocio Monasterio Asociados (RMA) per buscar un pis, la parella li va proposar rehabilitar un local comercial de Lavapiés i li van assegurar que es podia fer el canvi d’ús. Segons plans del pis a què ha tingut accés ‘El País’, el projecte va ser visat al Col·legi Oficial d’Arquitectes Tècnics i Aparelladors de Madrid, però a nom d’una col·legiada que treballava amb la política. També hi ha plans signats per Monasterio, tot i que en aquell any ni tan sols era arquitecta.

Monasterio va sol·licitar els tràmits però no va continuar amb els procediments

L’expedient municipal del local mostra que es va sol·licitar la llicència d’obres el 3 de juny de 2005, però que el tràmit es va arxivar tres anys més tard per «no haver aportat en els terminis concedits la documentació preceptiva». De la mateixa manera, també es van demanar les llicències per canviar l’ús del local, però no es va continuar amb el procediment.

Monasterio va sol·licitar els tràmits però no va continuar amb els procediments | Instagram

No obstant, les obres es van fer igual i ara l’immoble, tot i ser un habitatge, segueix registrat com a «local comercial-botiga».Rocio Monasterio anunciava a la pàgina web de la seva empresa la rehabilitació del loft de Lavapiés com un dels projectes exitosos, però després que Valls interposés la demanda, ja no hi apareix. 

La parella de Vox no ha volgut fer declaracions als mitjans

Fins ara, són nou els casos d’irregularitats urbanístiques dels lofts i la majoria contenen tres conductes sospitoses: la signatura de Monasterio en plans i certificats d’obres sense tenir el títol d'arquitecta, la realització d’obres sense llicència i la venda de pisos a clients assegurant-los que en podrien canviar l’ús.

Arturo Valls no ha volgut fer declaracions als mitjans per no interferir en el procés judicial. Tant Monasterio com Espinosa de los Monteros tampoc han volgut donar la seva versió dels fets ni fer cap declaració als mitjans, especialment als que tenen vetats. La líder de Vox, però, ha tirat pilotes fora al seu perfil de Twitter.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari