YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una gran multitud celebra la festivitat musulmana xiita de l'Aixura a Ciutat Vella

La tradició commemora l'assassinat de l'imam Husayn ibn Ali, net i successor del profeta Mahoma

La comunitat xiïta de Barcelona celebra l'Ashura a la ciutat des del 2004
La comunitat xiïta de Barcelona celebra l'Aixura a la ciutat des del 2004 | Cedida

Centenars d'homes musulmans van ocupar el passat 9 de setembre un carrer de Ciutat Vella, a Barcelona, amb motiu de celebrar l'Aixura. La festivitat commemora l'assassinat de l'imam Husayn ibn Ali, a qui els xiïtes consideren el successor legítim del profeta Mahoma.

Tal com es pot veure en el vídeo publicat per 'Censurat News', una gran multitud es colpeja el pit en una mena de ball; ho fan imitant els devots que desfilen fins al santuari d'Husayn, a Karbala (Iraq), mentre s''autoflagel·len' amb instruments de tortura fins a acabar totalment ensangonats.

Segons ha pogut saber 'Metrópoli Abierta' a partir de fonts de l'Ajuntament de Barcelona, la tradició s'hi celebra des del 2004. Fa uns anys, la comunitat musulmana commemorava l'Aixura sense samarreta però el govern municipal va prohibir-ho.

El consistori va decretar que qualsevol religió podia demanar celebrar les seves tradicions a Barcelona si es demanaven els permisos pertinents amb anterioritat. Així mateix, la comunitat xiïta, de mà del Centre Islàmic Al Qaim, organitza una processó que recorre el districte, des del carrer de Sant Pere Mitjà fins a la plaça de Comercial, i es realitzen discursos, pregàries i un dinar comunitari. 

Més de 30 morts a Iraq durant la celebració

En el mateix dia en què es va celebrar l'Aixura a Barcelona —que canvia segons el calendari lunar islàmic, ja que té lloc el desè dia del mes de muharram—, la festivitat tenia lloc a Karbala, la ciutat on es troba el mausoleu de l'imam Husein. Un total de 31 persones van morir i gairebé un centenar van resultar ferides per una estampida durant la cerimònia, segons va informar la Policia Local.

La festivitat desplega efectius policials, militars i fins i tot de les Forces Aèries amb motiu d'enfortir la seguretat dels assistents, que vénen des dels països veïns com Afganistan, Pakistan i Kuwait.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari