Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una dona amb tres gossos al sofà i un cercle amb el mall d'un jutge i un document

Assegurances obligatòries per a gossos: quant costen i en quins casos ens cobreix

Des del 29 de setembre són obligatòries

És habitual que molts ciutadans contractin assegurances, especialment de cotxe, de llar, de decessos o de salut. I és que es tracta d'una manera molt senzilla i còmoda de cobrir les espatlles en cas d'algun accident o infortuni.

Tot i això, en els últims mesos està sortint a la palestra una nova assegurança: la de gossos. Estan dissenyades per cobrir les despeses mèdiques i veterinàries relacionades amb l'atenció del teu gos en cas de malaltia, lesió o accident.

Aquestes assegurances funcionen de manera similar a les assegurances de salut per a humans. Estan específicament dissenyats per brindar protecció als amos de mascotes i els seus animals de companyia. I ara que ja sabem el que són, ens endinsarem una mica més.

Què inclou l'assegurança per a gossos i quin és el preu?

Aquesta assegurança és obligatòria des del 29 de setembre, quan va entrar en vigor la nova Llei de Benestar Animal. Una llei que portarà canvis significatius en el tracte cap als animals domèstics, cercant també conscienciar sobre la tinença responsable.

Aquesta assegurança de gossos inclou la responsabilitat civil davant de possibles danys a tercers, siguin persones, objectes o animals. A més, també sol afegir la cobertura jurídica si el propietari de la mascota rep una denúncia arran del seu animal.

Muntatge de dos gossos a la gespa i una rodona amb una mà d'una persona i una pota gossa
Et detallem les diferents opcions per a l'assegurança del teu gos | Getty Images

La immensa majoria d'empreses asseguradores ofereixen cobrir la responsabilitat civil, però hi afegeixen més opcions. Aquestes són l'assistència veterinària amb preus baremats i també el reemborsament de despeses veterinàries.

L'opció amb cobertura veterinària és la més completa i la ideal si volem que la nostra mascota estigui coberta sens dubte. I és que ens pot ser de molta ajuda si el nostre millor amic pateix una malaltia o un accident.

Pel que fa al preu de l'assegurança, aquesta varia en funció d'algunes variables com la raça del gos, ja que si aquesta és considerada perillosa l'amo haurà de pagar més amb gairebé seguretat total. També hi influeix l'edat o l'historial clínic.

És interessant consultar la companyia amb què tenim contractada l'assegurança de la llar, ja que aquesta ens podrà oferir aquesta pòlissa. Tot i això, si prefereixes contractar-lo per lliure, el preu no serà molt elevat, ja que rondarà entre 40 i 60 euros a l'any. Tot i que hi ha opcions encara més barates.

Muntatge amb un paisatge d'una platja amb gent caminant per la riba i un gos amb el musell en primer pla
Avantatges per 'el millor amic de l'home' | Pexels, VM Creatives

Si, per contra, també inclourà l'assistència veterinària, el preu ja sobrepassa els 200 euros a l'any. En funció de la companyia asseguradora el preu és més gran o més baix, depèn de si estan incloses vacunes, revisions o analítiques.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Quins altres canvis propicia la Llei de Benestar Animal?

L'assegurança per a gossos obligatòria només és la punta de l'iceberg de la nova Llei de Benestar Animal. Així és, ja que hi ha noves normes molt interessants que busquen fomentar i supervisió dels animals de companyia, que necessiten els humans.

La venda i exhibició de gossos, gats i fures en aparadors queda absolutament prohibida. És una pràctica que ja s'estava perdent, però definitivament ja no es produirà. A més a més, els nous propietaris de gossos hauran de realitzar un curs formatiu sobre tinença responsable: gratuït i en línia.

L'animal de companyia no pot estar més de tres dies seguits sol o sense supervisió. El termini per als gossos s'escurça fins a les 24 hores. A més, la llei preveu fer una llista sobre animals que podrien deixar d'estar permesos, com els rèptils exòtics, els porcs vietnamites, les aranyes o els óssos rentadors.

Per a més inri, ara es perseguirà amb més afany accions molt comunes que abans no eren sancionades. A partir d'ara no podràs lligar el gos davant de la botiga, ni enganxar-lo ni abandonar-lo. Tampoc es pot matar un animal per raons econòmiques, d'edat o de sobrepoblació.

Tampoc enverinar gats de carrer o silenciar la tinença d'espècies. Totes elles seran determinades com de caràcter lleu o greu i les multes podrien ser força grans. De 500 a 10.000 les lleus i de 10.000 a 50.000 les greus, encara que algunes poden assolir els 200.000 euros.