Primer pla de Vladímir Putin fent un discurs

Assenyalen el temps que li queda a Vladímir Putin com a president de Rússia

Putin podria deixar el poder abans del que creiem

Vladímir Putin continua sent el focus de les crítiques després de la decisió que va prendre el 24 de febrer, quan va ordenar l'inici de la invasió a Ucraïna. Aquesta «operació militar especial», segons la qualifica el Kremlin, és notícia a tot el món, i els mitjans n'han informat des del minut u.

En general, la premsa europea ha atiat el governant rus per l'acció militar injustificada que va començar fa més d'un mes. Un conflicte bèl·lic que, per ara, ja ha deixat milers de morts i cinc milions de desplaçats.

Imatge d'un tanc i un edifici destruït pels bombardejos a Mariúpol
Vladímir Putin està provocant una gran massacre a Ucraïna | Europa Press

En aquest cas, la premsa del Regne Unit ha tret una informació molt compromesa per al líder rus. I és que els analistes d'intel·ligència de l'empresa Dragonfly han pronosticat quant de temps durarà al poder.

Segons una notícia publicada pel diari anglès 'Mirror, tot apunta que Vladímir Putin podria ser apartat de la presidència de Rússia. Aquest fet seria factible si les sancions econòmiques que imposa Occident deixen el país de l'est d'Europa en una crisi financera extrema.

Vladímir Putin pot tenir els dies comptats com a president de Rússia

La mateixa empresa al seu moment ja va predir que Rússia envairia Ucraïna, i el cas és que va encertar de ple, com s'ha pogut comprovar. Ara, apunta que «és molt probable que, en els pròxims dos anys, Vladímir Putin deixi d'ocupar el lloc que té actualment», diu la notícia del tabloide anglès.

Primer pla de Vladimir Putin.
Hi ha qui pensa que Putin té una malaltia greu | GTRES

La decisió de Putin d'envair Ucraïna és descrita per l'empresa d'intel·ligència com pròpia d'un comportament «tòxic» per a l'entorn més proper al líder rus.

El bloqueig ferri de la Unió Europea i dels Estats Units a l'economia russa està posant contra les cordes la viabilitat financera de les grans empreses del país. Amb tot, està comprometent molts dels majors defensors més del president Putin.

La situació que podria posar fi a l'era de Vladímir Putin

El que podria passar és que aquesta situació posés fi al poder de Vladímir Putin. Una notícia que ha deixat la població russa desprevinguda.

Segons el que s'ha publicat a 'Mirror', el futur de Putin es troba en mans de sis dels seus aliats més propers. Parlem de Serguei Narixkin, cap del servei d'intel·ligència exterior; Serguei Xoigu, ministre de Defensa, o Aleksandr Bórtnikov, excap del servei de seguretat interna del Servei Federal de Seguretat de la Federació de Rússia (FSB).

Vladímir Putin caminant
Putin podria abandonar el Kremlin abans del que creiem | Europa Press

També de Nikolai Patruxev, cap del Consell de Seguretat de Rússia; Serguei Txemezov, cap de l'empresa estatal Rostec, i Ígor Setxin, conseller delegat de la petroliera Rosneft.

No obstant això, l'empresa d'intel·ligència considera que el canvi en el poder no es produiria si hi hagués un cop militar. La situació més esperada seria que es veiés «un grup d'homes amb vestit entrant al Kremlin. Aleshores s'explicaria que el president Putin està malalt o que ha de renunciar per altres raons, com ara familiars, etcètera», exposa en detall 'Mirror'.

La malmesa salut de Putin ha fet que els russos es preguntin si té alguna malaltia greu

Cal assenyalar que el deteriorament de l'estat físic de Vladímir Putin ha fet que molts russos es preguntin si té alguna una malaltia greu. D'altra banda, n'hi ha que asseguren que les decisions relacionades amb la guerra d'Ucraïna poden ser degudes a una «inestabilitat psicològica».

A veure com evoluciona la guerra d'Ucraïna i si, en un moment donat, la situació és tan límit per a Rússia que Putin ha de deixar el càrrec. Una dimissió forçada que provocaria un gran disgust a la legió de patriotes del president rus, que seguirien confiant en l'actuació militar que ha emprès el seu líder.