Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Objectes i vestuari d'una cerimònia de boda

Ha de ser imminent: La petició del sector dels casaments a Catalunya per aquest estiu

La patronal dels casaments demana ampliar horaris per poder fer els balls

L'Associació d'Empreses de Gestió d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (Aegecat) ha reclamat a la Generalitat que ampliï els horaris de relació social fins a les dues de la matinada, de tal manera que es puguin celebrar els balls després de les cerimònies. L'Aegecat preveu que la fi de l'estat d'alarma i el ritme de vacunacions permetrà reprendre l'activitat «amb força» aquest estiu, i ja ha aprovat un nou protocol anticovid per garantir la seguretat dels esdeveniments.

Segons dades de l'entitat, el sector ha deixat d'ingressar prop de 500 milions d'euros des de la declaració de l'estat d'alarma. Calcula que més del 80% de les bodes programades per al 2020 i el primer semestre del 2021 es van suspendre o ajornar per les restriccions.

D'altra banda, l'Aegecat ha creat un portal de reserves conjunt per ajudar el sector a sortir de la crisi provocada per la pandèmia. Permet accedir a tota l'oferta de càtering i espais de celebracions i inclou un directori d'empreses proveïdores de fotografia, floristeria, so i il·luminació, música i animació, organització d'esdeveniments, vestuari, vídeo i 'wedding planners', entre d'altres.

Salut obre la porta a la reobertura de l'oci nocturn

La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, va anunciar ahir que l'oci nocturn podria reobrir «a les portes de l'estiu», i que fins i tot és «probable» que la data escollida sigui per Sant Joan. En una entrevista concedida a RAC1, la consellera en funcions va deixar clar que coneix el que ja s'ha treballat amb el futur conseller Josep Maria Argimon. 

En aquest sentit, Vergés afirmava que la revetlla de Sant Joan «la gent la farà», motiu pel qual considera una bona opció que hi hagi «maneres diferents» de poder celebrar-la, tot i que d'una manera més regulada. Amb tot, va avisar que la vetllada s'hauria de celebrar «amb mesures» i sent conscient que la pandèmia de la covid-19 no ha acabat.

Tot i la voluntat que pugui tenir el Govern, és necessari que el govern espanyol derogui el decret encara vigent que estableix el tancament de tot l'oci nocturn a l'Estat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]