Organitzen una festa de petons i abraçades per criticar el confinament a Lleida

Un dels seus membres destacats, Josep Pàmies, sancionat per Salut i denunciat pels metges catalans, denuncia «enganys» sobre la pandèmia

Imatge capturada del vídeo de la trobada de la Dolça Revolució amb un centenar de persones malgrat les restriccions per la Covid-19, el 30 de maig de 2020
Un centenar de persones van reunir-se a Balaguer, citats per l'associació de pseudoteràpies Dolça Revolució. | ACN

L'associació de pseudoteràpies Dolça Revolució va reunir dissabte a Balaguer un centenar de persones sense mesures de seguretat contra el coronavirus per fer un acte de desobediència amb l'objectiu de demostrar que els mitjans i els governs «enganyen» sobre la pandèmia. El membre de l'associació Josep Pàmies ha assegurat que el confinament és «absurd» i per això han decidit fer aquesta acció reivindicativa on s'ha trobat «gent sense por» d'arreu del país per fer-se abraçades i petons.

Josep Pàmies ha explicat que han decidit trobar-se en un moment en què no es pot fer per mostrar que no tenen por davant el coronavirus si es fan servir plantes que ajuden a combatre'l i altres substàncies com l'MMS –el preparat de clorit sòdic conegut com a Suplement Mineral Miraculós, prohibit per l'Agència Espanyola del Medicament– o l'artemisa. Així mateix, ha dit que també van fer-se petons i abraçades i que es van ruixar amb vaporitzadors d'MMS per evitar possibles contagis del virus.

Tot i les reivindicacions de Pàmies sobre l'MMS, cal recordar que el clorit sòdic és un component químic utilitzat principalment per blanquejar productes tèxtils i en la producció de paper. Es tracta d’una substància oxidant, la ingestió de la qual pot provocar símptomes clínics greus, motiu pel qual l’Agència Espanyola del Medicament va ordenar, el 14 de maig de 2010, la retirada de tots els exemplars del producte conegut com a MMS. 

Pàmies acusa els mitjans i els governs d'enganyar sobre el coronavirus

El divulgador de pseudoteràpies defensa que les persones passin el virus com més aviat millor per poder obtenir «resistència natural», i en aquells casos en què hi hagi complicacions respiratòries, ha assegurat que es pot combatre amb l'MMS. En aquest sentit, ha afegit que des de la Dolça Revolució s'han ofert com a «conillets d'índies» perquè les autoritats sanitàries els infectin controladament amb la Covid-19 per demostrar que l'MMS és efectiu però que no se'ls ha escoltat.

Per tot plegat, Pàmies considera que els mitjans i els governs estan «enganyant» sobre el coronavirus i els seus efectes reals i ha denunciat les «pressions de la indústria farmacèutica» pel fet que no es permet investigar sobre els «beneficis» de les teràpies naturals per combatre el virus.

Josep Pàmies: denunciat pels Col·legis de Metges i sancionat pel Departament de Salut

El passat mes d'abril, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va presentar una denúncia davant la Fiscalia Superior de Catalunya contra Josep Pàmies i contra la cooperativa Dolça Revolució per un delicte contra la salut pública i un delicte de publicitat enganyosa, amb l’agreujant del context de la pandèmia de coronavirus.

«En una situació de greu crisi sanitària i de temor generalitzat causats per una malaltia per a la qual no existeix tractament, Pàmies, sense cap titulació sanitària validada ni cap coneixement mèdic, banalitza, a través de la seva web i de les xarxes socials, sobre la Covid-19 i sobre la suposada idoneïtat de l'MMS per tractar aquesta malaltia».

Així mateix, el Departament de Salut ja va sancionar fa poc Pàmies per fer promoció de l'MMS com a tractament de diverses patologies. «No obstant això i burlant tota prohibició -tal com ell mateix reconeix-, Pàmies continua fent promoció de les seves plantes i del producte MMS, defensant-ne l’ús com a teràpies efectives per a la prevenció i tractament de la Covid-19», critiquen els metges col·legiats.


Comentaris

envia el comentari