AstraZeneca detalla quina és la protecció de la vacuna contra la variant sud-africana

A partir d'aquesta setmana s'administrarà arreu del territori

Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer-BioNTEch en una residència a Xipre
Una infermera omple una xeringa amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus  | Comissió Europea

La farmacèutica AstraZeneca ha assenyalat que la vacuna desenvolupada amb la Universitat d'Oxford protegeix els infectats greus de la Covid amb la variant sud-africana, però la seva eficàcia és limitada en els casos lleus. L'empresa ha detallat que el seu fàrmac protegeix contra els casos greus de covid-19 després d'un assaig publicat al 'Financial Times', que posa sobre la taula una «eficàcia limitada» contra els casos lleus de la variant.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En un comunicat a través de Reuters, ha defensat la seva efectivitat contra els casos greus per l'activitat neutralitzadora dels anticossos, equivalent a la d'altres vacunes que han demostrat activitat contra els casos més greus, «especialment quan l'interval de dosificació s'optimitza a 8-12 setmanes».

Precisament, aquest dissabte Espanya va rebre les primeres 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca. Així ho va confirmar el Ministeri de Sanitat del govern espanyol a través de Twitter, on la seva ministra, Carolina Darias, va afegir que «segueixen avançant». Tal com va aprovar la Comissió de Salut Pública, les dosis es podran administrar a persones entre els 18 i els 55 anys, començant pels professionals i treballadors sanitaris en actiu no inclosos prèviament als grups 2 i 3. També es va fixar que entre la primera i la segona dosi d'aquesta nova vacuna transcorrin de deu a dotze setmanes.

En el cas de Catalunya, es preveu que pugui rebre unes 31.000 dosis de cara al pròxim dilluns. Aquesta és la tercera vacuna que s'administrarà a les diferents comunitats autònomes, juntament amb les Pfizer-BioNTech i Moderna, que ja es troben en circulació.

El Govern treballa perquè les universitats siguin espai de vacunació

El Departament de Salut treballa perquè les universitats siguin un espai de vacunació quan s'assoleixi la fase d'administració general. Segons va explicar aquest dissabte la consellera de SalutAlba Vergés, després de parlar amb els rectors, aquests s'han compromès a què, quan s'arribi a una etapa de vacunació general, ajudaran a fer una «crida massiva» i acollir la vacunació de població sana i general.

D'altra banda, el secretari general de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va dir que la decisió del Ministeri de Sanitat de limitar a 55 anys l'edat màxima de les persones que poden rebre la vacuna d'AstraZeneca «complica molt la logística». Tanmateix, va manifestar la seva confiança en què aquesta decisió no alenteixi el ritme de vacunació.


Comentaris

envia el comentari