quiron

Dins de l'astrologia, Quiró et revela on tens la ferida emocional

Saber-ho pot tenir grans beneficis per a la teva vida

Tot i que la descoberta del cos celeste de Quiró es va dur a terme no fa gaire temps, dins de l'astrologia i de l'àmbit de la interpretació de les cartes natals ha adquirit ràpidament un sentit que ha esdevingut transcendental.

En concret, Quiró fa referència a la ferida emocional que sempre hi és, tot i que precisament dins d'aquest dolor hi tenim una gran força per guarir-nos. Absolutament tothom pot fer el bé, tu també. Si tens ganes d'esbrinar de quina manera pots ajudar la resta de les persones  i si sempre t'ha interessat la curació, dins de la carta astral Quiró et pot transmetre un gran nombre de secrets al voltant del destí que t'espera. En cas que continuïs llegint, t'explicarem el signe i la casa de la teva carta natal on podràs localitzar Quiró i les implicacions que això tindrà per a tu.

El paper de Quiró dins del món de l'astrologia

Quiró era el nom que rebia un centaure  dins del món mitològic hel·lenístic: es tractava d'una criatura mig cavall mig home, que un dia de sobte va rebre una fletxa amb verí. La ferida que li va causar la fletxa va esdevenir impossible de guarir  i, com que li feia molta vergonya mostrar-la a la resta del món, va prendre una decisió: viuria amagat dins d'una cova. Com que va amagar-se de tots, va acumular una gran saviesa i una bona habilitat a l'hora de donar un cop de mà a tothom que li ho requeria. Tot i que no es podia guarir la seva pròpia ferida, podia ajudar la resta de la gent i, per això, era útil al món.

quiron
Tot i que no es podia guarir la seva pròpia ferida, podia ajudar la resta de la gent | HoróscopoMágico.com

 

Aquesta història ens ensenya que de les ferides se'n pot aprendre molt. Per tant, la ferida interior que tenim ens serveix d'impuls per voler-nos superar i conèixer millor. En cas que ens comportem moguts per l'egoisme no ens sentirem millor: únicament podrem estar més bé si oferim la nostra ajuda a la resta de la gent.

Pel que fa al sentit que té dins del món astrològic, la zona de les cartes natals en què hi trobem la presència de Quiró fa referència a la naturalesa d'aquesta ferida que tenim a dins, a banda dels passos  que podem seguir per tal de mirar de superar-la i extreure'n les lliçons pertinents.

Quiró es troba en un indret en què mantenim un contacte constant amb el dolor —igual que passa amb la ferida que té, que no pot guarir-se del tot— i, de la mateixa manera, representa les virtuts de compassió que ens fan acostar-nos al dolor de l'altra gent per mirar de mitigar-lo.

Com s'interpreta Quiró a les diferents cases dins de la carta natal?

Tot i que ens provoquen dolor, les ferides emocionals poden tenir una gran utilitat: fan que adquirim consciència al voltant de l'indret en què ens hem de centrar, al voltant dels aspectes que ens cal treballar per tal de poder tenir una evolució. La casa concreta on trobem Quiró dins de la nostra carta astral serà el nostre àmbit vital poc fluïd, amb judicis i situacions contràries a nosaltres, que no acabarem de poder-nos explicar. Per entendre aquests obstacles ens haurem de situar en un passat molt llunyà, en alguns casos en una altra vida, o centrar-nos en el karma.

Si trobem Quiró a la casa 1

Tens alguna mena de malestar relacionat amb el teu cos, podria ser que no acabis de trobar-te del tot còmode amb l'aspecte que tens o bé que tinguis dificultats a l'hora de prendre la iniciativa.

Si trobem Quiró a la casa 2

Les coses que posseïm no ens fan sentir mai una satisfacció plena; ens agradaria tenir més coses  però tenim dificultats a l'hora de concentrar la nostra energia en els béns de tipus material. 

Si trobem Quiró a la casa 3

Hi ha un problema de tipus comunicatiu, no t'és gens fàcil poder trobar les paraules que vols fer servir  i podria haver-hi alguna problemàtica rellevant amb els teus germans.

Si trobem Quiró a la casa 4

Tot allò que té relació amb la vida domèstica pot representar un conflicte: en comptes de ser un lloc de refugi, et proporciona un dolor important.

Si trobem Quiró a la casa 5

Tens tendència a obviar la diversió i a no treure profit de tots aquells petits plaers que poden fer-nos la vida més agradable.

Si trobem Quiró a la casa 6

T'agradaria poder viure sense haver de treballar gaire, perquè  la feina se't fa una autèntica muntanya.

Si trobem Quiró a la casa 7

Els vincles sentimentals poden arribar a ser incòmodes en aquest cas, perquè habitualment s'intenta exercir el control sobre l'altre membre de la parella.

Si trobem Quiró a la casa 8

Ens costa acceptar tot allò que té a veure amb la mort, o experimentem alguna mena de dificultat relacionada amb la intimitat a nivell sexual. Podem quedar paralitzats per la vida perquè volem copsar-la del tot, sense cap excepció, de manera irracional.

Si trobem Quiró a la casa 9

L'espiritualitat i tot allò en què creus poden originar-te algun problema. Normalment mires de situar la ciència sobre totes les altres coses, i aquest fet fa que sentis un buit remarcable. 

Si trobem Quiró a la casa 10

Tens algun conflicte vinculat amb el món laboral, o et falta sentir que has esbrinat per on vols anar.

Si trobem Quiró a la casa 11

Dins teu, hi tens una ferida que es relaciona amb el món dels amics: per alguna raó, tens amics traïdors o bé tries les persones inadequades per obrir-los el teu cor.

Si trobem Quiró a la casa 12

Tens algun conflicte relacionat amb el fet de sacrificar-se i també amb tot allò que tingui a veure amb la solitud. Tens un ego amb una potència descomunal, i no pots concebre que tothom ve d'una única unitat, com si fóssim gotes diferents que conformen un oceà.

Què ens diu Quiró a cada horòscop?

Hem vist que les cases ens indiquen l'àmbit de la nostra vida que ens proporcionarà més dificultats. Doncs bé, el signe del zodíac en què Quiró estava situat quan vam arribar al món ens deixa veure les habilitats que tenim per tal de poder ensenyar coses a la resta de persones a través d'una posició humil i humana. Representa les virtuts que ens ajudaran a avançar en el desenvolupament de les qualitats guaridores que tenim, i està directament vinculat amb la personalitat que ens caracteritza.

Podem abraçar la nostra ferida interna gràcies al zodiacal en què hi ha situat Quiró, que ens mostra com fer-ho i ens fa extreure'n lliçons a través d'un increment del coneixement i l'acceptació per tal de proporcionar ajuda a tothom que ens envolta. Igualment, ens fa veure els àmbits en què tenim més ferides o dificultats, i ens permet descobrir les eines que ens ajudaran a fomentar el desenvolupament de les nostres capacitats guaridores.

Quiró situat a Àries

La ferida emocional que tenen les persones en què Quiró se situa a Àries està provocada pel fet de pensar que ens falta valentia. El poder de curació se situa en el fet de promoure la confiança en un mateix de la gent del nostre voltant, així com d'animar-los perquè es decideixin a arriscar-se. Si donem un cop de mà a la resta de la gent per tal que s'expressi, contribuïm al desenvolupament del nostre propi magnetisme.

Quiró situat a Taure

Quan Quiró es troba situat a Taure, tenim una ferida emocional relacionada amb el fet que  ens sentim inestables i també insegurs. Es tracta de persones que saben administrar a la perfecció les possessions de l'altra gent, però que ignoren com gestionar les seves, i això es relaciona amb la seva força guaridora, que rau en aquesta gran facilitat a l'hora de dur a terme l'administració dels recursos de l'altra gent i, d'aquesta manera, fer que tinguin una existència més ajustada al món real. Sense ser-ne conscients, contribuïm a l'acceptació i a la valoració del propi cos i també de les habilitats de la resta de persones.

Quiró situat a Bessons

Si tens Quiró a Bessons, tindràs una desconfiança important pel que fa a la ment i sentiràs que les coses no es diuen de la manera en què realment es veuen: evitaràs refiar-te de la teva ment i de tu mateix. Igualment, el teu potencial de curació es basa en fomentar el pensament per compte propi de la resta de la gent, i que quan les altres persones diguin allò que pensen no sentin que les estan jutjant. La versatilitat de Bessons, de fet, és remarcable.

Quiró situat a Cranc

Aquestes persones tenen una ferida emocional vinculada amb la figura materna i la seva separació a nivell físic. Per això, no és estrany que se sentin abandonades i/o desarrelades. Igualment, el dolor que pateixen fa que la seva empatia es fomenti. Si el teu Quiró està situat a Cranc, has de saber que tens un potencial de curació enorme: no t'és gens difícil aconseguir que la gent del teu voltant senti que l'accepten tal com és i que se l'estimen.

Quiró situat a Lleó

Són individus amb un gran temor al ridícul i, per això, no són gens espontanis.  El desenvolupament de la creativitat se'ls presenta com una tasca d'allò més complicada. Ara bé, si es té el Quiró situat al signe de Lleó, aquestes persones ajuden a fer que la resta de la gent pugui reforçar la seva autoconfiança i pugui entendre la gran transcendència d'exterioritzar tot allò que causa angoixa, per estar millor.

Quiró situat a Verge

El fet de centrar-se excessivament en els detalls dificulta l'assimilació de les vivències o el processament de determinades dades. Tenim un potencial de curació que rau en el fet que fomentem que la gent del nostre voltant sigui conscient dels processos existents i que adquireixi una objectivitat més precisa, cosa que n'incrementa el benestar. Per dir-ho amb unes altres paraules, fem que els altres puguin «tocar de peus a terra». Això no és gaire estrany si tenim en compte que el signe de Verge té una gran connexió amb la terra.

Quiró situat a Balança

El fet de tenir la ferida emocional al signe de Balança farà que les teves relacions personals es vegin obstaculitzades, en particular perquè optes per tractar la gent amb una cortesia massa exagerada i això només contribueix a accentuar la distància. Sovint projectes allò que sents al damunt de l'altra gent, però tens un potencial guaridor: dins dels vincles de les altres persones, pots ajudar a calmar qualsevol tensió i problema.

Quiró situat a Escorpí

No els és gens senzill procedir a l'acceptació de diverses qüestions com ara la regeneració, el naixement, el sexe o la mort. Els temors vinculats amb el canvi fan que l'existència no pugui ser fluïda, tot i que són persones que disposen d'una capacitat sorprenent a l'hora de provocar canvis positius. La seva força guaridora rau en la seva capacitat a l'hora de participar en els canvis de la resta de la gent. Això resulta molt indicat a l'hora de fer alguna feina en indrets relacionats amb la regeneració, la mort i el naixement. Si tenim aquesta ferida emocional, és molt probable que esdevinguem algú ben autèntic i amb una gran intensitat, tot i que és igualment cert que no és gens fàcil viure amb ella.

Quiró situat a Sagitari

Es tracta de persones que han de poder comprendre el significat que té l'existència, i que no es conformen únicament amb les típiques respostes. En aquest cas, es tracta d'individus que es veuen empesos a viatjar un gran nombre de vegades, a mirar de trobar les veritables creences, tot i que l'amenaça del fanatisme sempre hi és. Són capaços d'ajudar l'altra gent a descobrir el significat de la seva pròpia existència i també les respostes que busquen. Quan es té una ferida emocional d'aquesta mena, la recerca de la saviesa i de les veritats és permanent. 

Quiró situat a Capricorn

Són persones que troben a faltar el sentiment de triomfar a nivell social i laboral. Fins i tot si s'ha tingut èxit d'una manera objectiva sentirem una veu interior que ens farà pensar que no. Igualment, ens podria passar tot el contrari: que en el cas de tenir Quiró situat en aquest signe zodiacal, ens sigui complicat establir un objectiu i materialitzar-lo.

Podria ser que tinguéssim alguna dificultat amb les figures d'autoritat i amb el sistema. La nostra força guaridora es basa en el fet que contribuïm a fer que la gent del nostre voltant pugui fer-se responsable de tot allò que fa. Com que no hem tingut gaire gent que ens hagi ajudat a resoldre els problemes que teníem, hem aconseguit aprendre a esperar menys coses de les altres persones i, per aquesta raó, la nostra experiència pròpia contribueix a fer madurar la gent que ens envolta i a fer que cadascú pugui valer-se amb el seu propi potencial. 

Quiró situat a Aquari

En aquest cas, són persones que tenen una ferida vinculada amb la seva poca individualitat. La seva assignatura pendent és la llibertat de la ment, perquè es deixen arrossegar fàcilment per allò que diu i pensa l'altra gent. Igualment, la genialitat —que en aquests individus sol ser molt accentuada— acaba subestimada, i el poder guaridor de les persones que tenen el Quiró situat al signe d'Aquari rau en el fet de percebre les ocurrències de les persones que ni tan sols s'adonen que hi són.

Quiró situat a Peixos

La identitat personal no acaba de ser-hi, a banda de ser individus amb una voluntat de salvar la resta del món que no sol ser el més indicat per donar un cop de mà. Realment és útil renunciar a allò que es vol aconseguir per tal de potenciar les coses que vol la resta de la gent? No poden créixer com cal per culpa de la gran basarda que els fan les separacions. Tenen, però, un gran potencial: gaudeixen d'una compassió monumental. Igualment,  estimen sense reserves i aquest fet contribueix a il·luminar el camí de tota la gent que els envolta.

2018-2027: Quiró al signe d'Àries

quiron
La carta astral et revela on se situa la teva ferida emocional | HoróscopoMágico.com

 

Cada vuit o nou anys, Quiró fa una transició entre un signe i un altre, i ara mateix el tenim al signe d'Àries. Sigui quin sigui el seu sentit dins de la nostra carta astral, aquest fet té efectes damunt nostre.

En el cicle en què Quiró està situat a Àries, la propensió a l'agressivitat, el combat i la destrucció que podem vincular amb aquest signe zodiacal en concret pateix determinats canvis importants. Igualment, això també passa amb els individus que exerceixen un lideratge per mitjà d'intimidacions i de la força física. Quiró, sense cap mena de dubte, convé que l'exterior, en realitat, transmet allò que passa dins nostre. Per això, si modifiquem l'energia que tenim, estarem transformant la realitat que se'ns presenta al davant.

El guaridor ferit, a través d'aquesta transformació, es concentra en totes aquelles ferides que tinguin algun vincle amb l'expressió de la voluntat pròpia i amb l'elecció proactiva. Per tal de dur a terme la superació del nostre Quiró natal, exterioritzem la nostra millor part i ens centrem absolutament en l'instant que ens ocupa en aquest moment.

Ara bé, prèviament caldrà que abordem els conflictes derivats de la manca d'amor propi i de la sensació d'insuficiència: això ens permetrà superar-los i arribar més lluny. Podria ser que en aquest cicle transitori ens vinguin ganes de dedicar més temps a determinades activitats vinculades amb l'alliberament de quantitats importants d'energia.

Tot i que aquest Quiró tingui un poder que pugui semblar-nos amenaçador, la seva potència ens empeny igualment a mirar de guarir la nostra ferida emocional a l'estil d'Àries: creient sense dubtar en l'habilitat que tenim per tal de permetre que el passat quedi enrere, i pensant que cada dia representa una possibilitat de lluita nova. La idea seria que, tot i que la ferida no s'acabi de tancar del tot mai, cada dia li podem fer una petita cura per tal que ens deixi d'importunar i perquè l'existència no sigui tan dolorosa.

També et pot interessar...