Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Leo Messi durant l'entrega del premi Creu de Sant Jordi

L'astronòmica xifra d'impostos que haurà pagat Leo Messi des de la seva renovació

La majoria dels tributs corresponen a l'IRPF
Imatge de Leo Messi durant l'entrega del premi Creu de Sant Jordi
Leo Messi haurà pagat fins a 370 milions d'euros en impostos des del 2017 | Instagram (@leomessi)

Ara fa uns dies, va sortir a la llum el contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona. 'El Mundo' va publicar al detall les xifres del document que va signar el novembre del 2017 i que està vigent fins al 30 de juny d'aquest any, en què es mostra que el jugador hauria cobrat una xifra total de 555.237.619 euros bruts des de llavors. 

Doncs bé, tal com explica 'El Periódico' com que Messi és una de les persones físiques (individu, no societat) que més cobra a Espanya també és una de les que més contribueix a les arques de l'estat, amb almenys 370 milions d'euros. Segons el citat mitjà, bona part d'aquesta quantitat correspon a l'IRPF, amb uns 275 milions d'euros entre el 2017 i el 2021. D'altra banda, també s'hi inclou l'impost de patrimoni, per la riquesa neta (sense deutes) que posseeix i per l'impost de societats pels drets d'imatge i altres negocis on participa i contractes publicitaris.

Tal com indica el rotatiu, dels 138 milions bruts anuals que ingressa Leo Messi amb el Barça es queda amb 72 milions nets, a partir d'ara 68 després de l'augment de l'IRPF a les rendes altes. A més, cal afegir els drets d'imatge que no poden superar el 15% del que percep i que fins a juny la xifra ascendeix als 83,3 milions d'euros. En aquest cas, la càrrega tributària és d'un 25%.

D'aquesta manera, tot el que paga Messi correspondria al que paguen més de 120.000 contribuents tenint en compte la mitjana que surt a pagar a l'impost de la renda, segons les estadístiques que publica l'Agència Tributària. 'El Periódico' destaca que de les 11.000 persones que declaren a Espanya més de 600.000 euros anuals és molt difícil que alguna aporti tants diners en impostos com Leo Messi. En aquest sentit, assenyalen que algunes de les fortunes més elevades del país tributen molt menys com persones físiques perquè operen a través de societats que graven un import menor d'IRPF. 

I què fa Messi amb tots aquests diners? L'astre argentí intenta invertir tot el patrimoni que posseeix. Messi té quatre hotels situats a Sitges, Mallorca, Eivissa i Baqueira, diverses inversions immobiliàries, una marca de roba, i altres inversions a Argentina. 

Barça-Sevilla, semifinals de la Copa del Rei

Pel que fa a l'actualitat esportiva, el Barça es veurà les cares aquest dimecres contra el Sevilla en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei. L'equip de Ronald Koeman afronta l'eliminatòria amb nombroses baixes -fins a vuit- un fet que obligarà el tècnic holandès a apostar per un onze inicial amb poques sorpreses.

El club blaugrana ha anunciat aquest dimarts les baixes de Dest, Pjanic i Braithwaite, que se sumen a les d'Araujo, que es va lesionar aquest diumenge contra el Betis, o altres de llarga durada com Gerard Piqué i Sergi Roberto. Davant aquesta situació el Barça haurà de presentar un equip titular amb moltes baixes en defensa. Malgrat això, Koeman ha indicat en roda de premsa que té absoluta confiança en el caràcter i l'actitud de l'equip i que espera treure un bon resultat al Sánchez Pizjuán.