Catalunya començarà a vacunar les persones majors de 80 anys la setmana que ve

La ministra de Sanitat ha confirmat que tot el país seguirà la mateixa estratègia de vacunació

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el doctor Josep Maria Argimon
Salut assegura que esperen vacunar les persones majors de 80 anys la setmana que ve | cedida

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest dimarts que esperen començar a vacunar les persones majors de 80 anys la setmana que ve. Els responsables de Salut van assenyalar la setmana passada que començarien a vacunar les persones de molt alt i alt risc a partir de mitjan o finals de mes.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En una roda de premsa conjunta, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que el curs acabarà amb «tot el personal» dels centres educatius vacunat i calcula que són unes 155.000 persones, comptant docents i altres treballadors de centres públics, concertats i privats. Segons ha explicat Salut en les últimes hores, els docents es troben entre els col·lectius essencials i rebran la protecció de la covid-19 en els propers tres mesos.

Per la seva banda Carolina Darias, nova ministra de Sanitat, ha assegurat que l’estratègia de vacunació és  «única» a tot l'Estat espanyol, raó per la qual s’haurà de tenir una opinió comuna sobre els pròxims grups a vacunar després de les persones de la tercera edat.

Característiques de les vacunes

Per aconseguir el màxim grau d'immunitat són necessàries dues dosis tant de la vacuna de Moderna com de la d'Oxford/AstraZeneca. A partir de la primera injecció, el cos ja comença a immunitzar-se contra la covid-19, però cal una segona dosi (que s'ha d'administrar en un període de temps determinat per cada tipus de vacuna) per arribar al màxim grau d'immunitat. Entre cada dosi de la vacuna de Moderna hi ha d'haver 28 dies de diferència. En el cas d'Oxford/AstraZeneca es poden administrar en un temps més espaiat, entre 4 i 12 setmanes.

Les característiques de la vacuna de Moderna presenten certs avantatges: els vials es conserven congelats a una temperatura d'entre -25 i -15 graus i tenen una caducitat de 7 mesos. La vacuna sense obrir es pot emmagatzemar refrigerada de 2 a 8 graus, protegida de la llum, durant un màxim de 30 dies.

De les tres vacunes aprovades, la d'AstraZeneca és la que té més facilitat a l'hora de conservar i transportar, ja que necessita una temperatura d'entre 2 i 8 graus. Aquesta vacuna està dirigida a persones d'entre 18 i 55 anys i que no pateixin cap malaltia crònica greu.


Comentaris

envia el comentari