Bargalló preveu que personal educatiu estigui vacunat abans d'acabar el curs

Són unes 150.000 persones en total

Gel hidroalcohòlic i un rotlle de paper a l'entrada d'una aula de 4t d'ESO de l'Institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona
Són unes 150.000 persones entre el personal dels centres públics, concertats i privats | ACN

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assenyalat aquest dimarts que confia que tot el personal educatiu es vacuni abans de final de curs, i que l'inici del curs 2021-2022 ja estigui tothom immunitzat. En una roda de premsa conjunta amb la consellera de Salut, Alba Vergés un mes després de l'inici del segon trimestre, ha assenyalat que està tancant la logística amb la conselleria: «Acabem el curs amb tot el personal docent vacunat i començarem el curs que ve amb tot el personal immunitzat».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Bargalló ha explicat que es vacunarà el personal dels centres públics, concertats i privats en la segona etapa de vacunació -unes 150.000 persones- dins dels col·lectius essencials, i ha assenyalat que s'ha de concretar la logística perquè és un col·lectiu molt territorialitzat. D'altra banda, la consellera de Salut ha explicat que la Generalitat disposa de dosis suficients per començar en paral·lel la vacunació de col·lectiu essencials, i que els primers docents seran els dels centres penitenciaris.

Vergés ha assegurat que quan s'entri a l'etapa 3, de vacunació massiva, es vol dotar de grans espais emblemàtics com pot ser el Camp Nou, la Sagrada Família o els museus, que produeixin una crida a la ciutadania. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que els docents universitaris no estan contemplats en aquesta primera priorització, però que el pla de vacunació evoluciona i dependrà de la disponibilitat de dosis.

Argimon ha subratllat que el pla de vacunació és molt dinàmica i que «on millor està la vacuna és al braç» i, preguntant per si estaven desobeint començant a vacunar a personal essencial, ha dit que no.

El pla de vacunació a Catalunya

Fins ara, Catalunya ha administrat la vacuna contra el coronavirus a un total de 197.728 persones des que va començar la campanya. A més, 130.968 persones ja n'han rebut la segona dosi: en total se n'han subministrat 1.191 en un dia. Del total de persones immunitzades amb la primera dosi, 145.081 són de la província de Barcelona, 16.575 de Girona, 13.854 de Lleida i 22.080 de Tarragona; i 52.172 del total són usuaris de les residències catalanes.

Finalment, cal destacar que el Departament de Salut ha començat aquest dimarts la vacunació amb el medicament elaborat per la farmacèutica AstraZeneca als col·lectius professionals prioritzats, concretament farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs. El local on s'ha administrat la primera dosi de la vacuna desenvolupada conjuntament amb la Universitat d'Oxford ha estat el Casal de Gent Gran Joan Casanellas de Barcelona.

Catalunya s'avança d'aquesta manera a l'estratègia que amb tota probabilitat adoptarà l'Estat, després que es determinés que aquesta vacuna no es pot administrar a persones de més de 55 anys.


Comentaris

envia el comentari