El govern espanyol decideix allargar la restricció dels vols procedents de diversos països

La mesura serà efectiva fins al 2 de març

Cua de passatgers esperant per facturar a l'aeroport del Prat
La mesura serà efectiva fins al 2 de març  | ACN

Espanya ha anunciat la pròrroga de diverses mesures de mobilitat per frenar la progressió de la pandèmia. En primer lloc, ha decidit prorrogar els controls a la frontera interior terrestre amb Portugal fins al pròxim 1 de març, tal com ja recull el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i, per una altra banda, ha aprovat perllongar la restricció dels vols procedents del Regne Unit fins al 2 de març.

El motiu que ha portat al govern espanyol a prendre aquesta decisió és la perillositat que suposaria l'expansió d'una nova soca vírica al territori espanyol, un risc que des de la delegació sanitària no estan disposats a assumir. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa després del Consell de Ministres. Darias ha legitimat la quarta pròrroga d'aquesta restricció, que va entrar en vigor el passat 22 de desembre i que seguirà fins al 2 de març a les 16.00 hores, segons recull 'Europa Press'.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'encarregada de la delegació sanitària també ha informat que aquesta mateixa llei s'aplica a les altres dues regions globals que s'han vist afectades per la mutació del patogen en diferents soques. D'aquesta manera, la norma també s'aplica als vols procedents de Brasil i Sud-àfrica. 

Els requisits d'Europa i l'amenaça de les variants

A més, per aquelles persones que tot i la mesura hagin de viatjar per un assumpte de força major procedent d'aquests països, es demanarà una PCR negativa recollida en les darreres 72 hores. Això és una obligatorietat que s'ha establert en la totalitat de països europeus, que també han reforçat les mesures preventives als aeroports perquè en alguns ja s'utilitzen test d'antígens per reforçar els controls.

El govern espanyol va anunciar el passat dimarts la restricció dels vols que procedien d'aquests països del 3 al 17 de febrer, però ja va avisar que la possible pròrroga podria ser necessària segons l'avenç de la pandèmia a escala mundial. Com que les dades procedents d'aquests territoris no han estat positives fins al moment, s'ha optat per estendre el període de prevenció.

Si bé la tendència al país anglosaxó continua baixant, totes les mesures preses al respecte són poques. Per exemple, la mitjana diària registra al voltant d'uns 14.000 positius diaris amb una mica més de 300 morts. Tot i que són xifres preocupants suposa una reducció d'un 25% respecte als darrers 14 dies.

El Regne Unit espera situar la seva nova normalitat al voltant de l'estiu, gràcies a la seva campanya de vacunació que se situa en nou milions de persones vacunades que han rebut les dues dosis. Tot i que la notícia és positiva, la majoria de la ciutadania britànica continua mirant de reüll la resta d'Europa perquè el principal objectiu és arribar a unes bones xifres per poder gaudir de les destinacions de vacances sense cap mena de restricció.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, ha expressat les seves expectatives d'un gran estiu «lliure i feliç» si el pla continuà com han establert. Per a la resta de territoris europeus, el procés està resultant més lent, un fet que es produeix per la manca de subministraments per administrar les vacunes necessàries.

A més, el govern central europeu observa atentament l'eficàcia de les vacunes davant les noves variants de la Covid-19. Per aquest motiu, s'ha decidit mantenir les restriccions de mobilitat. El que ara sembla una realitat és que si es tornen a habilitat vols entre territoris, encara que hi hagi nous indicis, es mantindran alguna mena de restriccions de seguretat.


Comentaris

envia el comentari