Astrònoms de Harvard especulen sobre l’arribada d’una nau extraterrestre

Un asteroide amb formes ben estranyes ha fet saltar les alarmes entre els experts, que creuen que el seu origen podria ser artificial d’una altra civilització que estudiava el sistema solar

A finals de l’any 2017, els astrònoms van descobrir el primer asteroide interestelar del sistema solar que s’havia originat fora d’ell. Una fita increïble que té l’origen en un telescopi hawaià, que va trobar aquest cos just quan passava a prop del Sol. Els experts es van sorprendre per les seves característiques, ja que la trajectòria de l’element no anava lligada a la gravetat del nostre sistema solar. Unes característiques ben estranyes que han fet especular molt sobre si es tracta d’un tros de roca o d’alguna cosa més, com ara una nau espacial. 

En aquest sentit,  els astrònoms del Harvard-Smithsonian d’Astrofísica especulen amb la possibilitat que l’asteroide, batejat com a ‘Oumuamua’, que en hawaià vol dir ‘l’explorador’, pugui ser una nau espacial de reconeixement d’una societat extraterrestre avançada, degut als seus canvis de velocitat, la seva trajectòria i la seva forma.

Els experts especulen que la roca podria ser una nau extraterrestre
Els experts especulen que la roca podria ser una nau extraterrestre | Arxiu

 

Una possible antiga nau espacial que va fracassar en el seu trajecte galàctic

En aquest sentit, el director del centre de Harvard, Abraham Loeb, afirma que les condicions de l'asteroide fan creure en l'origen artificial de la roca. En aquest sentit, s’especula amb diverses hipòtesis, com ara que la nau formés part d’una missió d’una civilització avançada que va naufragar en ple viatge i es va quedar vagant per l’espai sense rumb. Una de les altres hipòtesis és que la roca opera com una espelma lluminosa al mig de l’espai, cosa que explicaria la seva inesperada acceleració.

La més inquietant, però, es tractaria d’una teoria força misteriosa, ja que estaríem parlant d’una sonda totalment operacional enviada intencionadament a les proximitats de la Terra per part d’una civilització alienígena per explorar el nostre sistema solar. No obstant, la inexistència de senyals de ràdio fa pensar en què la nau estaria inactiva.

En tots aquests anys d’estudis sobre l’espai, els astrònoms mantenen que els cometes i els asteroides poden ser fragments de les restes d'altres planetes que s'han desintegrat. La gran llunyania de l’entorn espacial, però, impedeix que els estudis arribin més enllà. Unes preguntes doncs, que tardaran molt en tenir respostes.  

Aquest diumenge arriba la pluja d'estrelles més esperada
Aquest diumenge arriba la pluja d'estrelles més esperada | Arxiu

 

‘Oumuamua’, l’estrany asteroide que ha acaparat totes les mirades

La presència d’ ‘Oumuamua’ a l’espai ha captat l’interès de la mateixa NASA i d’algunes universitats tecnològiques nord-americanes de prestigi. El seus moviments tan ràpids, però, han impedit poder dur a terme un estudi més evolucionat i l’element s’ha anat allunyant i el seu senyal és cada vegada més distant i feble.

No obstan, les observacions que es van poder fer van determinat que l’asteroide era de color vermellós, sense característiques espectrals aparents i sense signes de gas o pols. Però el fet més destacat és que tenia forma molt allargada, concretament, fins a sis vegades més llarga que ampla. Els experts suggereixen que podria ser alguna cosa així com un asteroide primitiu.

Les rareses d’aquesta roca no s’acaben aquí, ja que, en l’intent de seguir la seva trajectòria, ha deixat a tothom bocabadat la seva velocitat i el fet que no tingui senyal infraroig, cosa que indicaria que no és un estel. 

La NASA calcula que ‘Oumuamua’ fa entre 240 metres i un quilòmetre de llarg, la mida d'un transport de llarga distància. L’estranya roca ara s’allunya cap als límits del sistema solar i deixa a la Terra un misteri sense resoldre. Es creu que l’asteroide podria tornar a ser percebut pel nostre planeta en un parell d’any com a mínim.