Imatge d'un senyal de trànsit indicant un radar

Atenció a la carretera: la DGT anuncia aquests 270 nous radars a tot Espanya

Descobreix a quins llocs es col·locaran aquests radars, per evitar que et multin

La DGT vol tenir més controlades les carreteres espanyoles. D'aquí els seus plans d'instal·lar 270 radars nous que es distribuiran per tot el país al llarg dels propers 3 anys.

De moment, s'han gastat 17,5 milions d'euros en licitacions. A la cadena Cope revelaven en quins punts se situaran aquests controladors de velocitat. Estarien localitzats a «carreteres de segon ordre i de categoria provincial», va apuntar Alfonso García.

Ha especificat que «90 seran de tram, 60 fixos i 120 cabines». Està previst que comencin a posar-se en molt poc temps i la intenció és que per «2026 ja estiguin en funcionament» tots.

Els nous radars que la DGT instal·larà a tot Espanya

Pel que fa a la seva instal·lació, «8 de cada 10 estaran a carreteres secundàries i una tercera part seran de tram». El departament que dirigeix ​​Pere Navarro manté la política de control. Actualment, Trànsit disposa de gairebé 800 radars, «dels quals 92 són radars de velocitat de tram».

La col·locació d'aquests dispositius, com recull Auto10, s'efectuarà en dues fases. La primera afectarà sobretot la zona centre de la península ibèrica. És a dir, a les províncies de Ciudad Real, Toledo, Cuenca, Guadalajara, Caceres i Madrid.

Foto d'un radar
La DGT gastarà 17,5 milions en radars | GETTY IMAGES

També s'intentarà que en aquest període arribin a les quatre províncies de Galícia. En una segona tanda aquests controladors de trànsit aniran a parar als centres de gestió de trànsit del sud-oest. Això engloba les províncies de Huelva, Badajoz, Sevilla, Cadiz, Cordova i Las Palmas.

A continuació us arribarà el torn a Granada, Almeria, Màlaga, Jaén, Tenerife, Ceuta i Melilla. El seguiran el País Valencià, Múrcia, Albacete, Osca, Terol, Navarra, Saragossa i Balears.

Segons recull el diari La Razón, el desemborsament que farà la DGT arribarà als 17,5 milions. Tot i això, creuen que «l'operació» serà rendible, ja que l'amortitzaran en poc temps. Esperen augmentar la quantitat de multes amb aquests dispositius.

Per tant, una nova copa per als conductors espanyols. En qüestió d'uns quants mesos veuran com s'incrementen els radars de velocitat a les carreteres. Per a alguns, amb un clar objectiu recaptatori.

Un nou tipus de radar

L´expert en motor de la Cope anunciava l´arribada d´un nou sistema de radars al nostre país. Se'ls coneix com a «medusa per la seva forma exterior». A França ja estan treballant i es presenten amb una tecnologia molt sofisticada.

Imatge d'un radar en una carretera.
Els conductors espanyols estaran més controlats amb els radars | CEDIDA

Estan equipats amb cinc micròfons. A més, són capaços de «detectar el nivell de soroll dels cotxes que circulen per alguns carrers». Tenen la capacitat «d'identificar i escanejar tota mena de so, fins a 10 vegades per segon».

A això se li suma que porten incorporada «una càmera tipus 360 graus». Amb això podran identificar amb més facilitat els automòbils que emetin «un nivell de soroll superior» al que fixa la llei.

Al país veí ja fa un temps que multen. Les sancions arriben fins als 135 euros quan el soroll que facin estigui per sobre dels 90 decibels. A Espanya, només estan col·locats a Barcelona, ​​on ja funciona el primer com a proves.

Amb això pretenen reduir la contaminació acústica, però també les molèsties als veïns. Segons les informacions que maneja el Ministeri de l'Interior francès, el mal que poden fer és important. En el cas d'una motocicleta que superi els límits de soroll «podria despertar 10.000 persones».

En principi, el previsible és que pugui instal·lar-se a grans ciutats, on els volums de soroll arriben a ser molt alts. Sobretot a certes hores del dia o en cas d'una sèrie de vehicles.