Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un home gran amb una tauleta, una llibreta i un llapis

La trucada que pots rebre abans de les eleccions si ets jubilat: para atenció

Molts jubilats no donen crèdit a la trucada que estan rebent

D'un temps ençà, milers de jubilats a Espanya estan rebent una sèrie de trucades telefòniques en què escolten un missatge enregistrat. Un on els indiquen la sort que tenen per la «revaloració de les pensions més importants de la història». Així ho ha difós el mitjà digital Vozpópuli.

I és que saben de qui es tracta el remitent d'aquestes trucades, i no és cap altre que el telèfon de màrqueting electoral del PSOE de Madrid. Un telèfon que és un vell conegut perquè el va fer servir per a la campanya electoral de les passades eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig.

Ens referim a un 'spam' telefònic que ha agafat desprevinguts els jubilats espanyols. Alhora, aquest missatge arriba gairebé al mateix temps que la paga extra d'estiu dels pensionistes.

La trucada que reben els jubilats per recordar-los les bondats de la pensió

Unes trucades que han deixat amb el peu canviat els jubilats que les han rebut, però fins i tot també al ministeri que lidera Jose Luis Escrivá. I és que el ministre va afirmar que no té res a veure amb aquesta mena de trucades que estan rebent des de fa uns dies milers d'espanyols. L'esmentat diari digital ha contactat amb el PSOE per preguntar-li per aquestes trucades, encara que ni van confirmar ni van desmentir que hi estiguin relacionats.

Mà sostenint molts bitllets de 50 euros en forma de ventall
El PSOE s'ha posat a treballar per guanyar el vot dels jubilats el 23-J | Getty Images

El cas és que no han contestat cap de les preguntes que han realitzat els companys de Vozpópuli. Així, aquest mitjà ha fet saber el descontentament de molts jubilats per rebre aquestes trucades. En una pàgina web especialitzada de llistes de correu brossa, alguns han escrit comentaris com els següents en contra del PSOE.

El PSOE crida els jubilats lloant la històrica revaloració de les pensions

«Un fàstic de correu brossa i fent telemàrqueting», assegurava un. «Propaganda política del PSOE perquè els voti, de vergonya», deia el missatge d'un altre usuari. «És legal l'ús de dades privades?», es preguntava un altre indignat.

Succeeix que dijous passat, 29 de juny, començava a caminar la llei que prohibeixen les trucades comercials sense el seu consentiment. I crida l'atenció que quan es posa en vigor aquesta llei, el PSOE utilitza suposadament aquesta manera d'influir en els ciutadans, encara que es desentén de les trucades.

Muntatge amb el president espanyol Pedro Sánchez i bitllets de 50 euros
El Govern estaria donant valor a les pensions a través de trucades als jubilats | Getty Images

Molts d'aquests ciutadans ja van rebre un missatge semblant fa un mes amb l'enregistrament de Reyes Maroto, candidata del PSOE de l'alcaldia de Madrid. Aquest mes, més de 10 milions de pensionistes cobraran la paga extra, la quantia mitjana de la qual és de 1.167 euros.

És a dir, parlem d'un 10% més que l'any passat. Cal ressenyar que la nòmina mensual de les pensions està batent rècords i al juny ja es col·loca en 11.997 milions d'euros.

El PSOE passa a l'acció a menys d'un mes de les eleccions

Entre la nòmina mensual i la paga extra, la despesa total en pensions contributives puja aquest mes de juny fins a 23.700 milions d'euros. Aquest és un rècord absolut en la sèrie històrica.

A principis d'any, el ministeri va enviar una carta als pensionistes. Concretament, es destinava a més de 9 milions de persones a qui van informar que la seva prestació pujaria al voltant d'un 8,5%. El cas és que segons passa l'any aquest ascens ha augmentat de manera notable.

Queda clar que el PSOE, a menys d'un mes per a les eleccions generals del 23 de juliol, ha vist bé fer servir aquesta tàctica de les pensions. De fet, l'ha utilitzat com a arma electoral contra el PP amb la intenció de derrotar-lo a les urnes quatre anys després de fer-ho per última vegada.