Foto de l'exterior de la botiga Gusi a Terrassa.

Tanca d'un dia per l'altre una històrica botiga de Catalunya

Els propietaris han anunciat que abaixen la persiana de forma definitiva

És llei de vida. I és que mentre nous establiments obren per oferir als clients les novetats del mercat, d'altres no tenen més remei que abaixar les persianes per sempre.

Això és el que li ha passat a la mítica botiga Gusi de Terrassa, que ha anunciat que tanca les portes. Serà el pròxim 31 de juliol quan s'acomiadin definitivament de tots els seus clients.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

80 anys d'història

La històrica botiga Gusi, de Terrassa, tancarà les portes molt aviat. Serà a finals d'aquest mes de juliol quan s'acomiadaran després de més de 80 anys oberts. Es tracta d'un establiment molt conegut sobretot per les seves disfresses per Carnaval.

Va ser l'any 1927 quan Rafael Gusi Roig va obrir un local de només 50 metres quadrats. I no van trigar gaire a fer ampliacions a conseqüència del seu èxit entre els clients.

Fins ara, l'establiment es trobava ubicat al número 73 del carrer del Vall del municipi. Però ben aviat, abans del proper 31 de juliol, la botiga referent a la ciutat posarà en liquidació tot l'estoc que els queda per abaixar les persianes de forma definitiva aquest mes.

Els propietaris de la botiga han explicat que el tancament es deu pel canvi d'hàbits de compra dels consumidors i també per l'impacte de la pandèmia que va començar l'any 2020.

«Ens va deixar sense festes i celebracions importants com el Carnaval durant tres anys a tot Europa, juntament amb les complicacions econòmiques que això comporta», han justificat.

També una altra causa d'aquest sobtat tancament, segons fan referència els seus actuals propietaris, és «la pèrdua d'energia associada amb l'envelliment».

No s'han oblidat, però, de donar les gràcies a tothom, tant clients com treballadors, durant tots aquests anys de funcionament. «Ha estat un plaer servir-vos i compartir les nostres vides amb tants moments bons, bromes, celebracions... I poder ajudar a decorar èpoques meravelloses, on tots vosaltres heu vingut a visitar el nostre establiment».

«Espero que en guardeu un molt bon record, rebeu el meu agraïment en nom de tota la família i us convidem durant a aquest mes de juliol a participar en la liquidació del nostre estoc», ha conclòs la propietària actual, Josepa Gusi Maresme.