Mà esquerra amb rellotge metàlic treient un bitllet de 50 euros i un de 100 euros d'un caixer automàtic

Les 8 recomanacions de Mapfre per evitar que et buidin el compte del banc

Segueix aquests consells per no ser víctima d'un robatori en un caixer

Les estafes als caixers són més freqüents del qual pensem. Per aquest motiu, des de la Policia i la Guàrdia Civil intenten compartir recomanacions per evitar-los. Sobretot, publicant aquells mètodes preferits pels lladres per dur-los a terme.

A causa de la seva ubicació, els caixers automàtics són perfectes per ser manipulats per qualsevol i fa que les víctimes de robatoris i estafes no deixin de créixer. Tot això porta a prendre diverses precaucions que poden marcar la diferència quan treguis diners.

En aquest cas, des de la pàgina web de Mapfre, l'empresa també ha compartit els consells més comuns que sempre cal tenir en compte per no acabar sent víctima dels estafadors.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Mapfre ha publicat els consells més comuns perquè no et robin diners del banc

1. Revisa el teu compte bancari

En primer lloc, el que has de fer per saber si has estat víctima d'una estafa al caixer, és revisar tots els moviments del teu compte bancari. Aquest és un hàbit molt recomanable que hauries d'adoptar, revisant el teu compte de tant en tant.

Mà dreta d'una persona treient bitllets d'un caixer automàtic
Quan vagis a fer operacions a un caixer, has d'estar pendent de tot allò que succeeix al teu voltant | Getty Images

Si veus que hi ha un càrrec que no et quadra, posa't en contacte amb el banc de manera immediata per reclamar el reemborsament. Pot haver-se produït un frau aliè a tu, però has d'actuar com més aviat millor.

2. Tria un caixer dins de la sucursal

Així mateix, en lloc de triar els caixers del carrer, el millor que pots fer per evitar robatoris i estafes és optar per fer la teva transacció en un dins de la sucursal. Si no és possible, n'escull un que estigui en un carrer molt transitat, ben il·luminat i, si és possible, on hi hagi càmeres de vigilància. Recorda que tota precaució és poca.

3. Memoritza el teu PIN

Això és una cosa que es repeteix molt i que has de tenir en compte per no ser una víctima més dels lladres. És important que sempre recordis el teu PIN de la targeta i que no el portis apuntat a cap lloc visible. Tampoc ho comparteixis amb altres persones.

4. Tapa el teclat

D'altra banda, quan introduïu el PIN de la targeta, no dubteu a tapar el teclat. Actualment, hi ha aparells de tecnologia avançada, imperceptibles de primeres, que poden llegir i copiar les contrasenyes.

5. Observa al teu voltant

Són moltes les ocasions en què l'únic que cal fer és estar pendents de l'entorn per evitar una estafa al caixer. Si vas a un on hi hagi alguna cosa fora del comú, com objectes estranys o papers, millor busca'n un que pugui semblar més segur.

Mà esquerra d'una persona sostenint un bitllet de 20 euros i dos bitllets de 50 euros, en un caixer automàtic
Evita treure o ingressar quantitats grans d'efectiu si no és dins de la sucursal | GTRES

6. No abandonis el caixer si no t'han donat els diners

Si el caixer on estàs operant no t'ha donat els diners després d'haver fet l'operació, el millor és que no te'n vagis del lloc fins que no s'hagi solucionat. Tot i que pot ser un error, també pot ser una estafa. Truca al banc per evitar un possible robatori.

7. Guarda la distància amb altres persones

De manera general, el més recomanable és desconfiar de les persones que s'acosten molt quan ets al caixer. És a dir, que no respecten la distància. En aquest sentit, molts lladres utilitzen l'excusa d'oferir la seva ajuda per estafar les víctimes.

8. Evita les grans quantitats en efectiu

Avui dia, els caixers automàtics serveixen per fer una gran quantitat de tasques amb l'objectiu d'evitar l'espera a les finestretes de l'interior de la sucursal. No obstant això, en el cas que hagis de treure una gran quantitat de diners, el millor és fer-ho a dins. Alhora, això has de tenir en compte a l'hora d'ingressar diners, ja que l'ideal és evitar mostrar grans quantitats d'efectiu fora del banc.