Muntatge amb una foto de les mans d'una dona subjectant un telèfon mòbil i el missatge d'alerta de Protecció Civil

Atent al mòbil: l'alerta que rebran aquest dijous cinc milions de catalans

Aquest dijous l'àrea metropolitana de Barcelona rebrà l'alerta de Protecció Civil

Aquest dijous és la data escollida. Protecció Civil ha determinat que aquest dijous, 14 de setembre, sigui el dia per fer el simulacre d'alertes.

Les persones residents a l'àrea metropolitana de Barcelona rebran un avís de prova de Protecció Civil. Serà acompanyat d'un so estrident que forma part de l'alerta.

«Prova d'alerta de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. És un simulacre. No truquis al 112. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te», serà el missatge que enviarà Protecció Civil.

L'objectiu no és altre que verificar el funcionament correcte de l'enviament per notificar així futures alertes, catàstrofes o emergències.

Aquest tipus de missatges al mòbil ja es van fer al Camp de Tarragona el mes d'abril passat. Tot i que es va haver de repetir al juny perquè van ser molts els que no van acabar rebent el missatge del simulacre.

Aquest cop serà la prova més gran. I és que seran més de 5 milions de persones les que rebin als seus mòbils el missatge de Protecció Civil.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'alerta s'enviarà per sectors geogràfics

Protecció Civil ha avisat que l'alerta es rebrà a l'àrea metropolitana de Barcelona aquest dijous. I serà en diferents horaris segons la zona per a un millor seguiment i valoració.

El primer missatge de l'alerta s'enviarà a les 10 a les comarques del Vallès Oriental i del Maresme. També a Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

A les 11 serà a la ciutat de Barcelona. Una hora després, a les 12, es rebrà el missatge als mòbils que es trobin a la comarca del Vallès Occidental. I per últim, a les 13, al Baix Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.

Protecció Civil demana no trucar al 112

Protecció Civil ha recordat a tots els ciutadans que és un simulacre i no una alerta real. Per això, demanen que no es truqui al 112. Només en cas que es tracti d'una emergència.

A més, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que cal fer si et trobes conduint durant l'alerta. Trànsit ha incidit que cal mantenir la calma i no comprometre la teva seguretat. I evitar fer frenades brusques o canvis de carril sobtats.