Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió entre els membres del Govern per decidir els nous ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO i els sectors més afectats

Atribueixen un augment de peticions de visita mèdica a les meses electorals

Ho ha explicat el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López

Reunió entre els membres del Govern per decidir els nous ajuts directes per als autònoms, les pimes, els treballadors en ERTO i els sectors més afectats
El Govern relaciona la petició de visites al metge amb la voluntat de no exercir de membre a meses electorals | Catalunya Diari

El Govern ha detectat un augment en les sol·licituds de visites al metge en els centres d'atenció primària (CAP), que vincula al fet que algunes de les persones seleccionades per a formar part de les meses en les eleccions del 14 de febrer hagin presentat al·legacions per a quedar exemptes per motius de salut, que han d'acreditar.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]


Ho ha explicat el director general de participació ciutadana i processos electorals de la Generalitat, Ismael Peña-López, en una entrevista en La 2 i Ràdio 4 recollida per Europa Press: «Intuïm que és gent amb condicions sanitàries que volen al·legar».

Sobre si hi ha risc que les meses no puguin constituir-se, ha dit que com a politòleg creu que les persones acudiran a votar amb normalitat encara que hi haurà casos excepcionals de «deserció», i que com a gestor treballa per a minimitzar el risc que hi hagi frau en les al·legacions.

Illa assegura que el primer pas es garantir la vacunació

Paral·lelament, el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat aquest dijous que el primer que faria com a president seria «assegurar que estan tots els mitjans disponibles per a garantir el pla de vacunació» de Covid-19 i ha opinat que la Unió Europea (UE) actua bé en exigir als laboratoris el compliment dels contractes sobre la vacuna.

En una entrevista en Antena 3 recollida per Europa Press, també ha situat com a prioritari destinar recursos a la sanitat catalana perquè «pugui recuperar-se» i centrar-se en la recuperació econòmica.

Ha mantingut que dirigirà la seva campanya a «una majoria àmplia de ciutadans a Catalunya que volen passar pàgina», retrobar-se i apostar per un Govern que se centri en els seus problemes perquè ningú es quedi enrere, en les seves paraules.

Preguntat per la gestió de la pandèmia després de la seva sortida del Ministeri de Sanitat, ha dit que en la campanya de vacunació ha de tenir-se «mirada llarga» i que les comunitats autònomes han adoptat mesures estrictes per a atallar els contagis de Covid-19.

I sobre la campanya en el marc de la pandèmia, ha dit: «Hi ha maneres de fer arribar les nostres propostes polítiques a la ciutadania evitant desplaçaments i complint les restriccions i recomanacions sanitàries».