Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge d'una carretera de fons, davant una persona preocupada i un símbol d'alerta

Si t'atures en aquesta carretera, ves amb compte perquè et poden robar: la DGT alerta

La DGT adverteix sobre el perill de robatoris en una de les carreteres més transitades del país

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha emès una advertència crucial per a tots els conductors que transiten per una de les artèries principals d'Espanya.

L'objectiu és clar: prevenir robatoris i mantenir la seguretat a les carreteres. Si estàs planejant un viatge per carretera, segueix llegint per conèixer tots els detalls i protegir-te de possibles incidents.

El tram més perillós: de Barcelona a La Jonquera

La DGT ha identificat un tram específic de l'autopista AP-7, que connecta Barcelona amb La Jonquera, com a zona d'alt risc de robatoris.

Imatge de diversos cotxes circulant per l'AP-7 a Barcelona
L'AP-7 té un tram perillós | Gencat

Aquest tram, que forma part d'una de les autopistes més llargues i transitades d'Espanya, és freqüentat per conductors que es dirigeixen cap a la frontera amb França. La combinació de trànsit dens i parades freqüents en àrees de descans ha convertit aquest segment en un objectiu per als delinqüents.

Per què aquest tram és un imant per als lladres?

L'AP-7 és una ruta clau per al transport i el turisme, cosa que implica un flux constant de vehicles, incloent-hi molts turistes que poden no estar familiaritzats amb la zona.

Els lladres aprofiten aquesta situació, especialment en àrees de descans i estacions de servei, on els conductors solen abaixar la guàrdia. A més, la proximitat a la frontera facilita als delinqüents escapar ràpidament després de cometre un robatori.

Imatge de fons d?un carrer amb diversos cotxes aparcats i una altra imatge d?un home amb gest de dubtes i una exclamació al cap
La DGT alerta no deixis objectes de valor a la vista | Masson, Getty Images

Els consells de la DGT per evitar robatoris a la carretera

Per minimitzar el risc de ser víctima d'un robatori a la carretera, la DGT recomana que els conductors prenguin diverses precaucions.

Sempre que t'aturis, fins i tot per a una parada breu, assegura't que totes les portes i finestres estiguin ben tancades. Això és especialment important a les àrees de descans i estacions de servei.

Els objectes de valor, com ara telèfons mòbils, carteres i dispositius electrònics, han d'estar desats fora de la vista. Els lladres solen buscar objectius fàcils i visibles.

Una persona maneja un volant i al cercle una intermitent
La DGT aconsella no parar si no és estrictament necessari en aquest tram | Pixelshot, Ingo Joseph de Pexels

Si necessites parar, escull àrees que estiguin ben il·luminades i, si és possible, que tinguin vigilància. Les càmeres de seguretat i la il·luminació redueixen significativament les possibilitats de robatori.

També desconfia de persones que s'acostin al teu vehicle oferint-te ajuda, especialment si no ho has sol·licitat. Els delinqüents de vegades fan servir aquesta tàctica per distreure els conductors mentre cometen el robatori.

Algunes aplicacions de navegació ofereixen alertes en temps real sobre incidents i zones perilloses. Estigues informat i ajusta la teva ruta si cal.