Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a una carretera i al capdavant una rodona vermella amb senyals i interrogants i el logo de la DGT

El nou senyal que ha incorporat la DGT i que potser no coneixies

La DGT ha implementat aquest senyal com a part d'una actualització més àmplia del Reglament General de Circulació

En el seu esforç continu per millorar la seguretat viària, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha introduït un nou senyal que potser encara no has vist: el senyal P-35.

Aquesta incorporació busca abordar situacions específiques a les carreteres i és fonamental que tots els conductors estiguin familiaritzats amb el seu significat i com pot afectar la conducció diària. T'expliquem tot el que necessites saber sobre aquest nou senyal. 

Què significa el senyal P-35?

El senyal P-35 és un advertiment que indica la presència d'un carril trenat. Aquest tipus de carril és relativament nou a les carreteres i s'utilitza a zones on hi ha una confluència i bifurcació de carrils.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una carretera i al capdavant el senyal P-35
La P-35 indica un carril trenat | DGT, Europa Press

En altres paraules, és un carril dissenyat per facilitar tant l'acceleració com la desacceleració de vehicles a punts on el trànsit s'entrellaça. Aquest carril es pot trobar comunament en autopistes i autovies, i la seva longitud màxima és de 1.500 metres.

Com afecta els conductors?

La introducció del senyal P-35 té diverses implicacions per als conductors. En veure aquest senyal, els conductors han d'estar preparats per enfrontar-se a un trànsit on els vehicles es creuen i s'entrellacen.

És crucial mantenir una velocitat adequada i estar atent als moviments d'altres vehicles. És recomanable augmentar la distància de seguretat i reduir la velocitat per facilitar el pas segur de tots els vehicles en aquests trams.

Muntatge amb una carretera de diversos carrils amb cotxes circulant i una imatge d'algú conduint on es veu el velocímetre
La DGT ha incorporat nous senyals a les carreteres | Getty Images, Hemera Technologies

La DGT incorpora més senyals nous

El senyal P-35 no és l'única novetat a les carreteres. Recentment, la DGT ha introduït diversos senyals nous com a part d'una reforma integral de la senyalització viària.

La P-35, juntament amb altres nous senyals, reflecteix un compromís per part de les autoritats per millorar la seguretat viària i adaptar-se a les necessitats canviants del trànsit modern. Aquests canvis busquen reduir el nombre d'accidents i millorar la fluïdesa del trànsit a zones especialment conflictives.

Aquests nous senyals estan dissenyats per abordar una varietat de situacions, des de visibilitat reduïda fins a la regulació de carrils específics. Aquesta actualització es basa en estudis de trànsit i seguretat que indiquen la necessitat d'una senyalització més precisa i adaptada a les condicions actuals.