YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L’Audiència Nacional demana els informes mèdics que acrediten la demència de Ferrusola

La defensa dels Pujol diu que l’alzheimer que té des del 2018 i la caiguda de l’estiu passat l’impossibiliten declarar

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, la seva dona, caminant
Jordi Pujol i Marta Ferrusola, caminant junts, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

L’Audiència Nacional ha demanat a la defensa de Marta Ferrusola que aporti la documentació mèdica que acreditaria la demència sobrevinguda de la dona de Jordi Pujol, que ha demanat l’arxivament de la causa per blanqueig contra ella —també oberta contra el seu marit i els seus fills— per aquest motiu. La documentació serà analitzada per un metge forense del tribunal, que també podria visitar Ferrusola personalment, segons ha avançat el diari ‘La Razón’ i han confirmat fonts del tribunal a l’ACN.

La defensa de Marta Ferrusola al·lega l'accident domèstic que va patir l'agost passat, així com l'alzheimer que pateix des del 2018 com a arguments per demanar que s'arxivi la causa. En aquest sentit, cal recordar que el jutge José de la Mata plantejava jutjar-la al costat del seu marit i dels seus fills com a membre d'una organització criminal que a partir de la posició política de la família va acumular un gran patrimoni durant dècades.

Un informe mèdic assegura que Ferrusola no té «capacitat de judici ni de presa de decisions»

El novembre passat, la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona considerava que Ferrusola no té «capacitat de judici ni de presa de decisions conservades», segons recull el citat rotatiu. El 8 de gener un informe mèdic dictaminava que Ferrusola pateix «trastorn cognitiu greu multifactorial», que no reconeix «de manera consistent els familiars propers» i que articula frases «de contingut incoherent».

El mateix escrit conclou que la dona de Jordi Pujol no pot declarar davant d'un tribunal «per incapacitat de comprensió, tant de l'objecte com de les conseqüències, així com d'evocar fets o interpretar la realitat passada o present». Tot plegat, afegeix l'escrit, impedeix descartar que pateixi «una situació d'estrès/ansietat que empitjori el seu estat cognitiu».

Jordi Pujol ja ha superat la Covid-19

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha rebut l'alta mèdica després de superar la Covid-19 amb simptomatologia lleu. Segons va informar aquest dimarts el digital 'Nius', Pujol ha deixat ja l'aïllament domiciliari i ha realitzat petites sortides al carrer.

Cal recordar que el passat 20 de gener es va conèixer que tant Jordi Pujol com Marta Ferrusola s'havien contagiat de coronavirus. De moment, només ha transcendit que l'expresident ha rebut l'alta mèdica, mentre que no s'ha produït cap notícia sobre l'estat de la seva dona.


Comentaris

envia el comentari