El Vallès Occidental, nou focus d'epidèmia a Catalunya

Els casos en alguns municipis s'han multiplicat per més de dos en els últims 7 dies

Sanitaria prenent la temperatura a una persona
Sabadell i Terrassa són dos dels deu municipis catalans més afectats pel coronavirus | EP

La situació al Vallès Occidental s'ha complicat durant les últimes setmanes a causa del gran increment de casos de coronavirus que s'han produït. Sabadell és el municipi més afectat, ja que en els últims set dies, del 23 al 29 de juliol, ha registrat un total de 182 nous casos, diagnosticats per PCR, segons avança el mitjà 'La Vanguardia'.

El de Sabadell és l'increment més fort d'entre els 10 municipis de Catalunya amb més casos de coronavirus diagnosticats, ja que els 182 positius multipliquen per 2,5 els 72 diagnosticats que es van comptar la setmana anterior. D'aquesta manera, Sabadell ocupa la sisena posició del llistat dels municipis catalans més afectats.

Segons les dades publicades ahir pel Departament de Salut, el virus no circula de manera homogènia en tot el municipi sinó que ho fa de forma més intensa en uns barris en concret. De fet, la zona més afectada és la propera a l'aeroport, que té com a referència el CAP Sud Sabadell 6. Des del consistori de la ciutat, l'alcaldessa Marta Farrés, demana col·laboració ciutadana per poder contenir l'epidèmia, ja que «les últimes dades no són bones».

També es multipliquen els casos a Terrassa

Sabadell però no és l'únic municipi afectat, ja que els casos a Terrassa també s'han multiplicat per més de dos en una setmana, recull 'La Vanguardia'. En aquest cas, els casos diagnosticats per PCR han passat de 57, entre el 16 i 22 de juliol, a 127. Així doncs, l'augment de contagis han fet que Terrassa ocupi la novena posició del llistat de municipis amb més casos de Catalunya. També està entre els 10 municipis amb un segon increment més fort, superat per Sabadell.

Aquest però no són els únics municipis del VallèsOccidental afectats. SantCugat ha multiplicat per 2,7 els casos, en una setmana, arribant als 48 positius mentre que a Cerdanyola s'han incrementat un 2,5 arribant als 42 contagis. Rubí també assoleix els 42 contagis, multiplicant per 2,2 els casos, i Ripollet els multiplica per 6,25 tot assolint els 25 contagiats. En aquest cas però els municipis tenen poblacions més petites i, per tant, el nombre de casos és més baix.


Comentaris

envia el comentari