Brot en una discoteca espanyola, amb 110 contagis

S'han realitzat 2.000 PCR a persones que havien estat a la discoteca o en contacte directe amb els qui havien estat

Un pacient entrrant a l'hospital on hi ha dues sanitàries amb mascaretes
Fins a 110 contagiats en una festa en un local d¡oci nocturn a Còrdova | Catalunya Diari

La Junta d'Andalusia ha passat a la fase de control aquest diumenge el brot relacionat amb una discoteca de la capital cordovesa, on s'han confirmat un total de 110 afectats, una xifra que no ha variat durant el cap de setmana.

Segons les dades d'incidència del coronavirus que ha facilitat el govern andalús aquest diumenge, ara relatius als brots que es van detectant en les províncies andaluses, es reflecteix que a la província de Còrdova es mantenen 8 brots amb 161 afectats.

Proves realitzades i quarantena pels assistents

En el cas de la discoteca, dies enrere l'Administració autonòmica va informar que s'havien realitzat més de 2.000 PCR a persones que havien estat a la discoteca o en contacte directe amb els qui havien estat a dit local d'oci nocturn.

El brot va començar «amb la detecció de cinc positius el 16 de juliol, amb el nexe comú d'haver estat en un mateix centre d'oci nocturn la nit de divendres a dissabte del cap de setmana anterior», el que va portar a Salut a ordenar llavors, mitjançant una resolució i com a «mesura cautelar», el tancament d'aquesta discoteca.

Aquesta setmana, la Junta ha demanat a tots aquells que s'han realitzat les proves per a la detecció del Covid que romanguin confinats durant el preceptiu període de quarantena de 15 dies, tant si han donat positiu com negatiu en Covid-19, per evitar la propagació del coronavirus, tenint en compte que la majoria dels afectats per aquest brot són asimptomàtics.

Sancions per incomplir l'aïllament

Des de Salut s'ha advertit que els que incompleixin l'aïllament poden ser sancionats per això i obligats, amb el suport dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, a romandre confinats, tant en el cas dels afectats pel brot de Còrdova capital, com en el cas dels cinc positius del brot de Peñarroya-Pueblonuevo (Còrdova), el nombre del qual no ha augmentat des del passat dimarts i que la Junta dóna ja per controlat.

A nivell regional, Andalusia arriba als 71 brots actius de Covid-19 --54 en fase d'investigació i 17 controlats-- en totes les províncies de la comunitat amb un total de 856 casos confirmats --57 més en 24 hores-- després de sumar nou nous brots: dos a Almeria, dos a Huelva, dues a Màlaga, un a Sevilla, un a Cadis i un altre a Jaén, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria de Salut i Famílies, que comptabilitza 183 casos per PCR i nou hospitalitzats nous en 24 hores.


Comentaris

envia el comentari